Gündem EGM'den trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri!

EGM'den trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri!

25.10.2015 - 10:14 | Son Güncellenme:

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi internet adresi üzerinden trafik cezası sorgulama ve trafik cezası ödemenizi yapabilirsiniz. Peki nasıl yapacaksınız? Detayları haberimizde.

EGMden trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri

Hemen her gün evimizden gerek işe gitmek için gerekse başka amaçla çıkarız. Evden çıktığımız zaman ise gerek araçlarımız ile gerekse yaya olarak trafiğe çıkarız. Trafiğe çıktığımız zaman ise trafiğin doğru bir şekilde akması ve trafik kazalarının önüne geçmek için trafik kurallarına uymamız gerekmektedir. Eğer sizde trafik kurallarına uymaz iseniz trafiğin aksamasını sağlar hatta trafik kazalarına bile neden olabilirsiniz. İşte böyle bir durumda trafiğin aksamasını istemiyor ve kazaya karışmak istemiyorsanız trafik kurallarına uyarsınız ancak bu kurallara uymadığınız zaman ise bir yaptırım ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

TRAFİK CEZASI ÖDEME İŞLEMİ VE DETAYLARI!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İŞLEMİ HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ!

Sizde trafik kurallarını ihlal ettiğinizi düşünüyor ve bu ihlal sonucu bir yaptırım ile yani trafik cezası ile karşı karşıya kaldığınızı merak ediyorsanız trafik cezası sorgulama uygulamasından yararlanabilrisiniz. Biz sizlere haberimizin bu bölümünde trafik cezası sorgulama işleminin nasıl yapılacağını anlatacağız. Bu konu hakkında bilgi sahibi olmak ve sorgulama yapmak istiyorsanız haberimizi okuyabilirsiniz.

Trafik cezası sorgulama işlemini is iki farklı şekilden yapabilirsiniz. Bu yollardan ilki ise Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Şubelerine gidebilrisiniz. Ancak vakit nakittir anlayışı gereği ve artık zamanın hayatımızda oldukça önemli bir yer edinmesi sonucu zaman kaybı yaşamak istemiyoruz. İşte bu yolu seçerek trafik cezası sorgulama işlemini yerine getirirseniz oldukça zaman kaybı yaşayabilirsiniz. Bundan dolayı bizim size tavsiyemiz online olarak trafik cezası sorgulama işlemini yapmanız olacaktır. Teknolojinin gelişmesi ve bir çok kurumun bu gelişme ile birlikte artık bir çok işlemini online olarak yapma imkanını bizlere sunmuştur. Bu tür gelişmelerin yanında artık trafik cezası sorgulama işlemini de online olarak yapabilirsiniz. Sizde online olarak trafik cezası sorgulama işleminin nasıl yapılacağını merak ediyorsanız haberimizi okuyabilirsiniz. Biz sizlere aşağıda maddeler halinde yer alan online olarak trafik cezası sorgulama işleminin nasıl yapılacağını göstereceğiz. Online olarak trafik cezası sorgulama için ;

Haberin Devamı

· İlk olarak yapmanız gereken www.trafik.gov.tradresine giriş yapmak olacaktır. Daha sonra ise aşağıda yer alan maddeleri sırası ile yerine getirmeniz gerekmektedir.

· İlk maddede yer alan resmi web sitesine giriş yaptıktan sonra açılacak olan sayfada Trafik Cezası Sorgulama adı ile yer alan başlığa göreceksiniz bu başlığa tıklayınız.

· Bu işlemi yerine getirdikten sonra ise karşınıza çıkacak olan sayfada trafik cezası sorgulaması yapılan kişinin kimlik bilgilerini ilgili alanlara eksiksiz ve doğru bir şekilde giriniz.

Haberin Devamı

· Bu bölümde sizden girmeniz istenilen kimlik bilgileri ise ad, soyad, TC kimlik numarası ve doğum yılı gibi bilgilerdir.

· Daha sonra ise yani yukarıda ki işlemi yerine getirdikten sonra bir sonraki adımda ise sizden istenilen bilgileri ilgili alanlara doğru bir şekilde giriniz.

· Bilgileri girip sorgula butonuna bastıktan sonraki adımda ise açılacak olan sayfada, araç plakasına yazılan ceza sorgulama, sürücü belgesine yazılan ceza sorgulama, tüzel kişi ceza sorgulama, otoparka çekilen araç sorgulama başlıklardan size uygun olanı seçip sorgulamayı tamalayabilirsiniz.