Gündem Ehliyet sınav sonuçları açıklanacak mı? - 29 Temmuz MEB Ehliyet 2017

Ehliyet sınav sonuçları açıklanacak mı? - 29 Temmuz MEB Ehliyet 2017

10.08.2017 - 14:54 | Son Güncellenme:

2017 yılının üçüncü Ehliyet sınav sonuçları merak içinde bekleniyor. Binlerce sürücü adayının gözü kulağı Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılacak olan açıklamada. Ehliyet sınavından 70 puan ve üzeri alan sürücü adayları direksiyon sınavına girmeye hak kazanacak? Peki sonuçlar ne zaman açıklanacak?

Ehliyet sınav sonuçları açıklanacak mı - 29 Temmuz MEB Ehliyet 2017

Ehliyet sınav sonuçları bugün açıklanacak mı? sorusu merak ediliyor. 29 Temmuz'da gerçekleştirilen MTSAS sınavının ardından sınav soru ve cevapları MEB tarafından adayların erişimine açılmıştı. Her yıl Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yılda beş kere düzenlenen Ehliyet sınav sonuçlarını binlerce sürücü adayı merak içinde bekliyor. Ehliyet sınav sonuçlarının bu hafta içerisinde MEB'in resmi internet adresi üzerinden adaylara duyurulması bekleniyor.

Haberin Devamı

MEB EHLİYET SINAV SONUCU SORGULAMA

MEB EHLİYET SINAV SONUÇLARI SORGULAMA

29 Temmuz 2017 tarihinde yapılan Ehliyet sınavı için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Ehliyet sınav sonuçları her an açıklanabilir. MEB resmi bir açıklama yapmadı. Sonuçlar açıklandığında yukarıdaki linkten canlı olarak sonuçları sorgulayabilirsiniz.

EHLİYET SINAVI PUAN HESAPLAMA

En basit hesaplaması yapılan sınav ehliyet sınavıdır. Adaylar 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Toplam 50 soru sorulduğu için her bir sorunun puansal değeri 2’dir. Her bir adayın sınavdan başarılı olabilmek için alması gereken en düşük puan 70’tir. Yani bir aday en az 35 doğru cevap vermiş olmalıdır. Yeri gelmişken hatırlatalım, yanlış cevapların hiçbir önemi bulunmamaktadır. Aynı zamanda hangi alandan kaç doğru yaparsanız yapın verdiğiniz toplam doğru cevap sayısına bakılır.

Haberin Devamı

2017 Stajyer Ehliyet Nedir?

Karayolları Trafik Yönetmeliğinde 17 Nisan 2015 tarihinde değişiklikler yapıldı ve 2017 yılı itibariyle bu değişiklikler uygulanmaya devam etmektedir. Bu yönetmelikte en çok merak edilen konu, aday sürücü (stajyer ehliyet) uygulamasıdır.

Stajyer ehliyet uygulamasında sürücü, 2 sene boyunca 75 ceza puanına ulaşırsa, ehliyetine el koyulacak ve psikolojik durumunun tespiti için psikoteknik testine girmesi gerekecektir. Psiko-teknik belgesi aldıktan sonra sürücü kursuna başvurarak tekrar ehliyet alması gerekecek.

75 Ceza puanı nasıl doldurulur?

Sık yapılan hataların ceza puanları:

- Trafikte seyrederken telefonla konuşmak : 10 Ceza puanı
- Kırmızı ışıkta geçmek : 20 Ceza puanı
- Emniyet kemerini bağlamamak : 15 Ceza puanı
- Hız sınırını aşmak : 10 Ceza puanı
- Muayenesiz araç kullanmak : 10 Ceza puanı
- Park yasağına uymamak : 20 Ceza puanı
- Yayaların geçiş üstünlüğü olan yerlerde, yayalara izin vermemek : 20 ceza puanı
- Şerit izleme kurallarına uymamak : 20 Ceza puanı