Gündem Ehliyet (sürücü belgesi) yenileme işlemi 2016!

Ehliyet (sürücü belgesi) yenileme işlemi 2016!

13.11.2016 - 15:28 | Son Güncellenme:

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından araç sürücülerinin ehliyet yenileme işlemleri daha hızlı yapılabiliyor. Araç sürücüleri artık internet üzerinden online ehliyet yenileme işlemi için randevu alımı yapılabiliyor. Randevulu sistem ile ehliyet yenileme işlemleri çok daha etkili şekilde gerçekleştirilebiliyor.

Ehliyet (sürücü belgesi) yenileme işlemi 2016

Türkiye’de tüm modern ve gelişmiş toplumlarda olduğu gibi vatandaşların ulaşım ihtiyaçları çerçevesinde karayolları üzerinde araç kullanabilmeleri için öncelikli olarak sürücü belgesi sahibi olmaları gerekliliği bulunuyor. Bu çerçevede de yasa ile uygulanmakta olan trafik cezaları ile ehliyet sahibi olmadan araç kullanan vatandaşlara yönelik olarak Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından halk arasında araç bağlama olarak bilinen araca el koyma ve cezai yaptırımlar uygulanabiliyor. Bu yüzden vatandaşların günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde ehliyetsiz olarak araç kullanmamaları gerekiyor. Günümüzde araç sürücülerinin çeşitli sebepler nedeni ile oluşabilen ehliyet yenileme işlemlerini de gerçekleştirebilmelerine yardımcı olunuyor.

Haberin Devamı

Ehliyet Yenileme İşlemi İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Özellikle de günümüzün hızla gelişen teknolojilerini vatandaşlara sunmakta olduğu hizmetleri üzerinde son derece etkin bir şekilde kullanmakta olan Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından elektronik ortam üzerinden ehliyet yenileme ve diğer ehliyet işlemlerine yönelik olarak online randevu sistemi hizmetleri sunuluyor. Günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde trafikte araç kullanmak isteyen vatandaşların sürücü belgesi almaları gerekliliği bulunuyor. Ehliyet almak isteyen vatandaşların öncelikli olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş olan sürücü kurslarına başvuruda bulunmaları gerekiyor. Yıl içerisinde birden fazla dönem içerisinde sunulmakta olan sürücü kurslarına katılım gerçekleştiren sürücü adayları, eğitimlerinin sonunda doğrudan Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen yazılı ve uygulamalı ehliyet sınavlarına katılıyor. Bu sınavlardan başarılı şekilde geçebilen sürücü adayları Emniyet Genel Müdürlüğü’ne başvuruda bulunarak ehliyetlerini alabilme şansına sahip olabiliyor.

Günümüzde vatandaşlar ehliyetlerine yönelik olarak Emniyet Genel Müdürlüğü’nde ehliyet yenileme işlemlerini de gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. Bu çerçevede de Emniyet Genel Müdürlüğünde oldukça uzun süreler sıra bekleme ve yoğun bürokrasi işlemi ile uğraşarak ehliyet yenileme işlemini gerçekleştirebilmekte olan vatandaşların ehliyetlerini yenileyebilmelerinin daha modern ve daha kaliteli koşullar çerçevesinde gerçekleştirilebilmesi amacı ile randevulu hizmet yapısına geçildi. Bu çerçevede de vatandaşlar internet üzerinde Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulmuş ve hizmete sunulmuş olan ‘esurucurandevu.egm.gov.tr ’ adresi üzerinden ehliyet yenileme işlemlerine yönelik olarak online randevu alabiliyor.

Bu şekilde bağlı bulunduğu Emniyet Müdürlüğü’ne ehliyet yenileme işlemine yönelik olarak randevulu olarak giden vatandaşlar ehliyetlerini yenileme işlemlerini çok daha hızlı ve lok daha kolay bir şekilde gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. Bu çerçevede de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde vatandaşlar ehliyet yenileme işlemlerini ehliyetlerindeki yıpranma, eskime, kayıp veya yeni geçilen çipli ehliyet uygulaması dolayısı ile gerçekleştirebiliyor. Her geçen gün büyük bir hız ile gelişmekte olan modern yüzyıl Türkiye’sinde modern çağa uygun standartlarda ehliyet kullanımının sağlanabilmesi amacı ile Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından uygulamaya alınan çipli ehliyet modeline geçiş ile birlikte milyonlarca araç sürücüsü tarafından kuruma ehliyet yenileme işlemleri çerçevesinde başvurular gerçekleştiriliyor. Emniyet Genel Müdürlüğü de internet ortamı üzerinde başta ehliyet yenileme işlemi olmak üzere tüm ehliyet işlemlerine yönelik olarak bu online randevu sistemini hizmete açtı.