Gündem Ehliyet yenileme işlemleri hakkında bilinmesi gerekenler!

Ehliyet yenileme işlemleri hakkında bilinmesi gerekenler!

07.11.2016 - 08:47 | Son Güncellenme:

Emniyet Genel Müdürlüğü, ehliyet yenileme işlemlerinde araç sürücülerine önemli bir hizmet sunuyor. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün dijital randevu sistemi üzerinden ehliyet yenileme için randevu alınabiliyor. Böylelikle ehliyet yenileme işlemleri daha kısa süreler içerisinde daha kolay şekilde gerçekleştirilebiliyor.

Ehliyet yenileme işlemleri hakkında bilinmesi gerekenler

Her geçen gün hızla gelişen modern yüzyıl teknolojileri ile birlikte artık vatandaşlar, yaşamlarının her alanında 21.yüzyıl teknolojik çözümlerinden ve olanaklarından yararlanabilme şansına sahip olabiliyor. Günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde de kamu alanında var olan işlemlere yönelik olarak da internet teknolojisinin kamu kurum ve kuruluşları tarafından etkin bir şekilde kullanılmaya başlanması da vatandaşların kamu işlemlerini çok daha hızlı ve çok daha kolay bir şekilde gerçekleştirebilme şansına sahip olabilmesini sağlıyor. Bu çerçevede de elektronik ortam üzerinde Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından ehliyet yenileme işlemleri konusunda sürücü belgesi sahiplerine yönelik olarak online bir işlem kanalı oluşturuldu.

Ehliyet Yenileme İşlemi İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye’de de vatandaşların, trafikte araç kullanabilmeleri için öncelikli olarak devletten araç kullanabilmesi için yasal zorunluluk olan sürücü belgesini alması gerekliliği bulunuyor. Türkiye’de trafikte araç kullanmak isteyen vatandaşların ehliyet sahibi olabilmeleri için öncelikli olarak Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yetkilendirilmiş olan özel sürücü kurslarında belirli periyotları kapsayan sürüş eğitimlerine katılım gerçekleştirilmesi gerekiyor. Daha sonra Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen uygulamalı ve yazılı ehliyet sınavlarından geçer not alan sürücü adayları, Emniyet Genel Müdürlüğü’nden ehliyet alabilme şansına sahip olabiliyor. Bu noktada günümüzde sürücü belgesi sahibi olan vatandaşlar, son derece pratik bir şekilde Emniyet Genel Müdürlüğü aracılığı ile ehliyet yenileme işlemlerini de gerçekleştirebiliyor.

Günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde ehliyet sahibi olan vatandaşlar tarafından Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ehliyet yenileme doğrultusunda başvurular, mevcut ehliyetin yıpranması ve kullanılamaz duruma gelmesi ya da yeni geçilen çipli ehliyet modeline geçiş amacı ile gerçekleştirilebiliyor. Bu çerçevede de Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından elektronik ortam üzerinde araç sürücülerine yönelik olarak ehliyet yenileme işlemlerini daha kolay ve daha hızlı bir şekilde gerçekleştirebilmelerinin sağlanabilmesi amacı ile surucu.randevu.egm.gov.tr adresinde hizmet veriliyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü vatandaşların elektronik ortam üzerinde yer alan bu online hizmet ekranı üzerinden ehliyet yenileme işlemleri çerçevesinde ilgili Emniyet Müdürlüğü’ne yönelik olarak randevu alımlarını gerçekleştirebiliyor. Bu şekilde 21.yüzyıl Türkiye’sinde vatandaşların ehliyet yenileme işlemleri konusunda karşı karşıya kalabildikleri başta zaman kayıpları ve yoğunluk gibi pek çok sorunun tamamen ortadan kaldırılabiliyor. Bu şekilde de vatandaşların ehliyet yenileme işlemlerini çok daha modern standartlar içerisinde gerçekleştirebilme şansına sahip olabilmesi sağlanıyor.

Günümüzün hızla gelişen teknolojileri sayesinde vatandaşlar artık yaşamlarının her alanında internet ortamına hızlı ve pratik şekilde erişim sağlayabilme şansına sahip olabiliyor. Bu çerçevede de Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından internet teknolojileri, vatandaşlara sunulan tüm işlemlerde etkin biçimde kullanılıyor ki bu şekilde vatandaşların işlemlerini çok daha hızlı ve çok daha kolay bir şekilde gerçekleştirebilme şansına sahip olabilmesi sağlanıyor. Bu yüzden de günümüzde pek çok kamu kurum ve kuruluşundaki işlemde olduğu gibi Emniyet Genel Müdürlüğü’nde gerçekleştirilecek işlemler konusunda etkin biçimde kullanılıyor.