Gündem Ehliyet yenileme süresi ne kadar?

Ehliyet yenileme süresi ne kadar?

10.11.2016 - 11:23 | Son Güncellenme:

Emniyet Genel Müdürlüğü’nde artık ehliyet yenileme işlemleri daha hızlı ve daha kolay yapılabiliyor. Araç sürücüleri ehliyet yenileme işlemleri Emniyet Müdürlüklerinden daha kısa süreler içerisinde gerçekleştirebiliyor. Bunun için Emniyet Genel Müdürlüğü’nün internette yer alan randevu portalı üzerinden birkaç dakikada ehliyet yenileme için randevu alımı gerçekleştiriliyor.

Ehliyet yenileme süresi ne kadar

Modern yüzyıl yaşantısı içerisinde insanların günlük yaşantıları içerisindeki en büyük gereksinimlerinden birisi de ulaşım alanında meydana geliyor ki bu durumda modern yüzyıl teknolojisi otomobiller insanlara etkin bir çözüm sağlıyor. Ancak 21.yüzyıl dünyasının tüm gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerinde olduğu gibi Türkiye’de de vatandaşların trafikte araç kullanımı gerçekleştirebilmeleri için öncelikli olarak sürücü belgesi sahibi olması gerekliliği bulunuyor. Bunun yanı sıra günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde vatandaşlara sürücü belgeleri ile ilgili olarak ek şekilde ehliyet yenileme hizmetleri sunuluyor. Böylelikle vatandaşların ehliyetlerinde değişim gerekliliği oluşturan hallerde yenileme işlemlerini gerçekleştirebilme şansına sahip olabilmeleri sağlanıyor.

Haberin Devamı


Ehliyet Yenileme İşlemi İçin TIKLAYINIZ!


Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.


Günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde vatandaşın ehliyet yenileme işlemleri başta olmak üzere tüm diğer ehliyet işlem ve başvuruları doğrudan Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilmektedir. Günümüz 21.yüzyıl Türkiye’sinde insanların trafikteki güvenliğinin sağlanabilmesi, daha bilinçli bir toplum oluşturulması ve aynı zamanda da vatandaşların çok daha kaliteli hizmet standartlarından yararlanabilmelerinin sağlanabilmesi amacı ile sürücü belgesi şartı etkin biçimde uygulanıyor. Bu çerçevede de Türkiye’de trafikte araç kullanmak isteyen vatandaşların Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş olan özel sürücü kurslarına başvuruda bulunarak, yılın belirli dönemlerinde 4 defa uygulanmakta olan sürücü kurslarına katılmaları gerekiyor. Vatandaşlar MEB özel sürücü kurslarının sonunda doğrudan Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen uygulamalı ve yazılı ehliyet sınavlarından geçer not almaları gerekiyor.

Bu şekilde sınavlardan geçer not alan sürücü adayları, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne başvuruda bulunarak ehliyetlerini alabiliyor. Ancak yıpranma, kayıp ve daha farklı pek çok çeşitli durum dolayısı ile ehliyet yenileme işlemi gerekliliği ortaya çıkan vatandaşlara yönelik olarak da Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hizmet gerçekleştiriliyor. Bu çerçevede de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde vatandaşlar tüm sebeplere göre ehliyet yenileme işlemleri için bağlı bulundukları Emniyet Müdürlüklerine başvuruda bulunabilme şansına sahip olabiliyor. Türkiye’de kamu alanında teknolojinin etkin bir şekilde kullanılmaya başlanması ile birlikte pek çok kamu hizmetinde olduğu gibi ehliyet hizmetlerinde de çağdaş dünyaya uyum sağlanıyor. Bu çerçevede de günümüz Türkiye’sinde geçilen çipli ehliyet uygulaması ile birlikte de vatandaşların ehliyet yenileme işlemlerini gerçekleştirmek durumunda kalmasına neden olunuyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından son yıllarda hızla gelişen teknolojinin vatandaşa sunulan tüm hizmetlerde etkin şekilde kullanılmaya başlanması ile birlikte vatandaşların ehliyet yenileme işlemlerine yönelik olarak da internet üzerinde randevu portalı hizmete açıldı. Bu çerçevede de günümüzde vatandaşlar ehliyet yenileme işlemleri için Emniyet Genel Müdürlüğü’nün internet üzerinde yer alan esurucurandevu.egm.gov.tr adresi üzerinden kolay ve hızlı bir şekilde randevu alımı gerçekleştirebiliyor. Bu şekilde ehliyet yenileme işlemlerini bağlı oldukları Emniyet Müdürlüğü’nde çok daha hızlı ve çok daha modern koşullar çerçevesinde gerçekleştirebiliyor.

Yazarlar