Gündem Ehliyet yenilemek için başvurunuzu online yapabiliyorsunuz!

Ehliyet yenilemek için başvurunuzu online yapabiliyorsunuz!

17.11.2016 - 08:46 | Son Güncellenme:

Modern yüzyıl Türkiye’sinde vatandaşların ehliyet yenileme işlemleri Emniyet Genel Müdürlüğü aracılığı ile gerçekleştirilebiliyor. Araç sürücüleri kullanmakta oldukları ehliyetlerine ilişkin olarak ehliyet yenileme işlemlerini pek çok sebep dolayısı ile gerçekleştirebiliyor. Günümüzde çipli ehliyet modeline geçiş ile de Emniyet Genel Müdürlüğü’ne daha yoğun ehliyet yenileme başvuruları yapılmaya başlandı.

Ehliyet yenilemek için başvurunuzu online yapabiliyorsunuz

Modern toplum yaşantısı içerisinde insanların ulaşım alanında meydana gelen ihtiyaçlarının karşılanabilmesi hususunda otomobil sektörü çok önemli çözümler sunuyor. Ancak modern toplum yaşantısı içerisinde insanların karayolları üzerinde araç kullanımı için öncelikli olarak tüm dünya genelinde olduğu gibi Türkiye’de de sürücü belgesi sahibi olmaları gerekliliği bulunuyor. Bu çerçevede de günümüz modern yüzyıl Türkiye’de araç sürücülerinin ehliyet yenileme ve ehliyet başvuruları gibi tüm ehliyet işlemleri artık Emniyet Genel Müdürlüğü aracılığı ile gerçekleştirilebiliyor. Her geçen gün günlük yaşamın içerisinde kendisine çok daha etkin bir şekilde yer edinmekte olan modern yüzyıl teknolojileri ile birlikte artık insanların yaşamlarının her alanında olduğu gibi ulaşım ihtiyaçları konusunda da teknolojinin getirmiş olduğu çok önemli çözüm olanakları bulunuyor.

Ehliyet Yenileme İşlemi İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

Modern yüzyıl Türkiye’sinde karayolları üzerinde yasal olarak araç kullanmak isteyen tüm vatandaşların kullanacakları araç türüne göre hazırlanmış olan sürücü belgesine sahip olmaları gerekliliği bulunmaktadır. Bu çerçevede de vatandaşlar günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde sürücü belgesi sahibi olabilmek için olarak Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından belirlenmiş ve yetkilendirilmiş olan özel sürücü kurslarına başvuruda bulunmaları gerekiyor. Özel sürücü kursları tarafından yıl boyunca farklı dönemlerde sunulmakta olan ehliyet kurslarına katılım gerçekleştiren sürücü adayları, eğitim süreçlerinin sonunda başvurmuş oldukları ehliyet türüne göre Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilmekte olan hem uygulamalı hem de yazılı sürüş sınavlarına katılım gerçekleştiriyor. MEB sınavlarında başarılı not alan sürücü adayları Emniyet Genel Müdürlüğü’ne başvuruda bulunarak ehliyetlerini alabiliyor. Günümüzde araç sürücüleri ehliyetlerine yönelik olarak Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde ehliyet yenileme işlemlerini de gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor.

Bu çerçevede de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde vatandaşlar çok çeşitli sebepler dolayısı ile ehliyet yenileme işlemlerini gerçekleştirmek durumunda kalabiliyor. Özellikle de son yıllarda hızla gelişen teknolojinin kamu hizmet ve uygulamalarının pek çoğunda olduğu gibi sürücü belgelerinde de etkin biçimde öne çıkıyor ve Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde çipli sürücü belgesi modeline geçiş yapılıyor. Bu çerçevede de özelikle 2016 yılı içerisinde araç sürücüleri tarafından çipli sürücü belgelerine geçiş gerçekleştirebilme hedefi ile ehliyet yenileme işlemlerine yönelik yoğun bir talepleri oluşuyor. Bu durum günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde Emniyet Genel Müdürlüğü’nde çok ciddi bir yoğunluğun meydana gelmesine neden oluyor. Bu durumun vatandaşın günlük yaşamını aksatmasının önüne geçilebilmesi amacı ile ehliyet yenileme işlemlerine yönelik olarak randevulu uygulamaya geçti.

Bu çerçevede de vatandaşlar Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından elektronik ortam üzerinde oluşturulmuş olan esurucurandevu.egm.gov.tr adresi üzerinden ehliyet yenileme işlemlerine yönelik olarak randevularını alabiliyor. Bu şekilde vatandaşlar bağlı bulundukları Emniyet Müdürlüğü’ne randevulu olarak giderek ehliyet yenileme işlemlerini sıra beklemek durumunda kalmadan ve çok daha hızlı bir şekilde gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. Günümüzde ehliyetlerin yıpranması veya kaybolması sebebi ile de araç sürücüleri tarafından ehliyet yenileme işlemi Emniyet Müdürlüğü aracılığı ile gerçekleştirilebiliyor.

Yazarlar