Gündem ‘Ekonomiyi olumsuz etkilemez’

‘Ekonomiyi olumsuz etkilemez’

22.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yıldırım, Anafartalar Spor Salonu’nda düzenlenen AK Parti Çanakkale İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada Zeytin Dalı Harekatı’nın devam ettiğini belirterek “Sonuç alıncaya kadar bir tane PKK’lı, DEAŞ’lı terörist kalmayıncaya kadar devam edecektir. Ülkemize yönelen açık terör tehdidini yok etmek için oralardayız” dedi.

‘Ekonomiyi olumsuz etkilemez’

Çanakkale Valiliğini ziyaret eden Yıldırım, inşaat çalışmaları devam eden 1915 Çanakkale Köprüsü’nde incelemelerde

‘Ekonomiyi olumsuz etkilemez’
bulunarak, bilgi aldı. “Zeytin Dalı Harekatı’nın ekonomiyi olumsuz yönde etkileyebileceği gibi görüşler var, Nasıl değerlendiriyorsunuz?” şeklindeki soruya Yıldırım, şu yanıtı verdi: “Ekonomiyi niye olumsuz etkileyecek? Şu şantiyeye bakınca Türkiye’nin neleri yapmaya kabiliyetinin olduğu açıkça ortada. Afrin operasyonu dediğiniz, Fırat Kalkanı gibi bir operasyon. Terörle mücadele, Hakkari’de, Şırnak’ta orada burada, dağlara, vadilere yaptığımız operasyonun biraz daha büyük ölçeklisinden bahsediyoruz. Türkiye ekonomisi, bu ufak tefek operasyonlardan olumsuz etkilenecek bir ekonomi değildir.”

Haberin Devamı

‘Karikatür hoşuma gitti’

Operasyonla ilgili bir karikatürden bahseden Yıldırım “Bu zeytin dalının zeytinleri orada yaşayan sivil, masum insanlara, dalları da teröristlere gidiyor. Öyle de bir özelliği var operasyonun adının. Bunu bir vatandaşımız çok güzel resmetmiş. Benim de hoşuma gitti, sizlerle paylaşıyorum” dedi.