Gündem EKPSS başvurusu nasıl yapılır? 2020 EKPSS başvuruları yarın başlıyor

EKPSS başvurusu nasıl yapılır? 2020 EKPSS başvuruları yarın başlıyor

23.01.2020 - 18:13 | Son Güncellenme:

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılacak olan 2020 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) ile ilgili beklenen gün geldi çattı. Yurt genelinde binlerce adayı yakından ilgilendiren EKPSS başvuruları yarın başlıyor. Peki merakla araştırılan ve online sistem üzerinden işlemlerini gerçekleştirebilecek EKPSS başvurusu nasıl yapılır?

EKPSS başvurusu nasıl yapılır 2020 EKPSS başvuruları yarın başlıyor

Adaylar başvurularını ÖSYM'nin başvuru merkezleri aracılığıyla veya internet sitesinden 12 Şubat'a kadar yapılabilecek. Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı'na (EKPSS) başvurular yarın başlayacak.

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, EKPSS 26 Nisan'da uygulanacak. Sınava başvurular, yarından itibaren 12 Şubat'a kadar yapılacak. Adaylar, ÖSYM'nin başvuru merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden başvuruda bulunabilecek.

ONLİNE EKPSS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?


Geçerli fotoğraf: Son 50 ay içerisinde herhangi bir başvuru merkezinden çekilmiş ve ÖSYM tarafından reddedilmemiş fotoğraf, geçerli fotoğraftır. İnternet aracılığıyla bireysel başvuru hakkı olan adayların önceki yıllarda yapılan 2012-ÖMSS ve/veya 2014/2016 EKPSS için bildirdikleri engel bilgileri (hem ÖMSS’ye hem de EKPSS’ye başvuran adayların en son bildirdikleri engel grubu bilgileri) başvuru ekranında yer alacaktır. İnternet aracılığıyla bireysel başvuru hakkı olan adaylar, başvuru süresi içinde ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemine (https://ais.osym.gov.tr) T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak başvurularını buradaki açıklamalar doğrultusunda yapacak ve sınav/kura başvuru ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır. İnternet aracılığıyla bireysel başvuru, başvuru süresinin son günü saat 23.59’da sona erecektir.

EKPSS HAKKINDA

Sınavda adaylara engel gruplarına ve öğrenim düzeylerine uygun Genel Yetenek ve Genel Kültür Testleri uygulanacaktır. Testlerde toplam 60 soru bulunacak ve sınav süresi 60 dakika olacaktır. Adayların engel gruplarına ve öğrenim düzeylerine uygun hazırlanmış testler, adayların engel durumlarına göre sınav uyarlamaları ile gerçekleştirilecektir