Gündem Eksi 4’ü gördük donduk

Eksi 4’ü gördük donduk

10.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Termometrelerin sıfırın altında 4 dereceyi gösterdiği İstanbul’da okulların tatil olmasına rağmen işe gitmeye çalışanlar yoğun kar yağışı nedeniyle sıkıntılı saatler yaşadı, araçlar yolda kaldı,kamu kurumlarında mesai bitimi 15.30’a çekildi

Eksi 4’ü gördük donduk

İstanbul’da Cuma gününden beri etkisini sürdüren yoğun kar yağışı, dün gece de sürdü. 2009’dan bu yana görülen en yoğun karla beraber sabah saatlerinde hava sıcaklığında da büyük düşüş yaşandı. Termometrelerin eksi 4 dereceyi gösterdiği kentte yoğun kar özellikle hava ve deniz trafiğinde aksamalara neden oldu. Ara sokaklarda kalan araçların trafiğe çıkamaması nedeniyle ana arterlerde fazla yoğunluk yaşanmadı. Valilik kar yağışının etkisini sürdürmesi ve trafik yoğunluğunun oluşmaması için kamu kurum ve kuruluşlarında mesai sona erme saatini 15.30’a çekti.

Haberin Devamı

Eksi 4’ü gördük donduk

Karayolları ekipleri herhangi bir olumsuzluğa karşı sabah saatlerine kadar kar küreme ve tuzlama çalışmalarına devam etti. Ancak buzlanan yollarda araçlar kaydı, sürücüler ilerlemekte güçlük çekti.

Ara sokaklar felç oldu

Ara sokaklarda yoğun trafik oluştu. Üst geçitten geçmek isteyenler buz tutan merdivenler nedeniyle zor anlar yaşadı. Bazıları trabzanları tutarak ilerlerken, bazıları da üst geçitten kayarak indi.

Yoğun kar yağışı nedeniyle biriken karın ağırlığına dayanamayan bazı ağaçlar devrildi. Göztepe Mahallesi Ege Sokak’taki bir apartmanın bahçesinde bulunan iki çam ağacı park halindeki otomobillerin üzerine devrildi. TEM’de yol açma çalışması yapan karayolları ekiplerine araç ve tuz takviyesi yaparak yolun açık tutulmasını sağlayan İBB ekipleri toplam 60 bin ton tuz ile 400 ton solüsyon kullandı. İlçe belediyelere ise ara sokaklarda kullanmak için toplam 40 ton tuz yardımı yapıldı. Bu arada trafikte bekleyen vatandaşlara da mobil büfelerden kumanya, çay ve hazır çorba dağıtıldı.

Haberin Devamı

Kentte toplu ulaşım araçları ise 24 saat hizmet vermeye devam etti. İstanbul Valiliği tırl’arın trafiğe çıkmasını yasakladı.

Öte yandan 834 evsiz vatandaş da Zeytinburnu Spor Kompleksinde misafir ediliyor.

Eksi 4’ü gördük donduk

Boğaz gemilere kapandı

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, İstanbul Boğazı’nda kısıtlı görüş nedeniyle gemi geçişlerinin gece çift yönlü askıya alındığı belirtildi. Şehir Hatları’nda da olumsuz hava koşulları sebebiyle sabah saatlerinde Eminönü-Kadıköy, Beşiktaş-Kadıköy, Eminönü-Üsküdar vapur seferlerinin yapılamadı. İDO, tüm deniz otobüsü ve hızlı feribot dış hat seferleri yarın saat 12.00’a kadar gerçekleştirilemeyecek

THY, bugün yapılması planlanan 121 seferini iptal etti. Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarından yapılması planlanan 121 iç ve dış hat seferi, kar yağışı, buzlanma ve kuvvetli rüzgar nedeniyle gerçekleştirilemeyecek. THY yolcuları, seyahatlerinden önce uçuşlarıyla ilgili son durumu, “www.thy.com” adresinden öğrenebilecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada kar yağışının mevcut kar örtüsü üzerine güney kıyılarda 5 santim, iç ve kuzey kesimlerde 10-15 santim arasında ek örtü oluşturmasının beklendiği belirtildi.

Haberin Devamı

Eksi 4’ü gördük donduk

Çatalca’da kar kalınlığı 130 santim

Kentte ölçülen kar kalınlıkları da rekor seviyelere ulaştı. Çatalca-Subaşı’nda kar kalınlığının 130 santim olarak ölçüldüğü açıklanırken, dün sabah saat 12.00 itibariyle ölçülen kar kalınlıkları şöyleydi;

Çatalca-Subaşı: 130 cm

Hadımköy, Yassıören: 120 cm

Büyükçekmece, Sultangazi, Arnavutköy: 111 cm

Başakşehir, Esenyurt, Beylikdüzü, G.O.Paşa: 75 cm

Ağva-Teke, Beykoz, Sarıyer, Zekeriyaköy: 87 cm

Alemdağ, Ömerli, Alibeyköy, Kağıthane, Maslak: 69 cm

Uğur Mumcu, Çamlıca, Bahçelievler, K.Çekmece: 77 cm

Çekmeköy, Ümraniye, Sancaktepe: 67 cm

Ataşehir, Maltepe, Kadıköy, Üsküdar, Şile, Beşiktaş, Bakırköy: 69 cm

Pendik, Kartal, Tuzla: 40-45 cm

İş makinesi, hasta bebek için yolu açtı

Esenyurt’ta yüksek ateş şikayetiyle doktora götürülmek istenen 6 aylık Miraç bebek, ambulansın eve ulaşamaması nedeniyle iş makinesi eşliğinde hastaneye götürülebildi. Esenyurt Örnek Mahallesi 1518’nci sokakta oturan Şükran Çakır, 6 aylık bebeğinin ateşinin yükseldiğini ve yolların karla kaplı olması nedeniyle hastaneye götüremediğini telefonla Esenyurt Belediyesi’ne bildirdi.

Haberin Devamı

Bunun üzerine, Esenyurt Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. İlk önce, yolun karla kaplı olması nedeniyle ambulans ve sağlık ekipleri sözkonusu adrese gidemedi. Bunun üzerine Esenyurt Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Yol Bakım ekipleri iş makinesiyle yolu açarak ambulansa eşlik etti. Yolun açılmasıyla adrese ulaşabilen Sağlık ekibi 6 aylık bebek Miraç Çakır’ı, yanında anne ve babası ile ambulansa alarak Esenyurt Devlet Hastanesi’ne götürdü. Hastanede tedavi altına alınan bebek Çakır, sağlığına kavuştu.

İstanbul’da okullar bugün de tatil

İstanbul Valisi Vasip Şahin yoğun kar yağışı nedeniyle okulların bugün de tatil edildiğini açıkladı.

Eksi 4’ü gördük donduk

Büyükçekmece gölü dondu

İstanbul’da 4 gündür etkili olan kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle Büyükçekmece Gölü’nün yüzeyi buz tuttu. Göldeki bu manzara kartpostallık görüntüler oluşturdu