Gündem Elit İşcan kimdir? Elit İşcan hangi filmlerde oynadı?

Elit İşcan kimdir? Elit İşcan hangi filmlerde oynadı?

17.10.2019 - 15:25 | Son Güncellenme:

12 Ocak 1994'de İstanbul'da doğan Elit İşcan, oyuncu. İlk filmi olan Beş Vakit, başrolünü oynadığı Hayat Var ve Mustang filmleriyle tanınır. Elit İşcan, Efecan Şenolsun'un kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu söyleyerek şikayetçi olmuştu ve her iki isim de hakim karşısına çıktı.

Elit İşcan kimdir Elit İşcan hangi filmlerde oynadı

Genç oyuncunun şikayeti üzerine Efecan Şenolsun hakkında 'cinsel saldırı' ve 'alenen hakaret' suçlarından 7 yıl 9 buçuk aydan 17 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. 

Haberin Devamı

ELİT İŞCAN KİMDİR?

Mimar bir baba ile bilgisayar programcısı annenin iki çocuğundan biridir. İstanbul Kemer Koleji'nde okudu. Yönetmen Reha Erdem'in okula gelerek öğrenciler arasında yaptığı seçmeler sonucunda Beş Vakit filminde rol aldı. 2006 yapımı bu film, ilk oyunculuk deneyimi oldu. Küçük Kadınlar dizisiyle geniş kitlelerce tanındı. 2008'de Reha Erdem'in yönettiği Hayat Var filminde Hayat karakterini canlandırdı. Bu filmdeki oyunculuğuyla SİYAD Ödülleri'nde Cahide Sonku En İyi Kadın Oyuncu Performansı Ödülüne aday gösterildi. 2015'te Deniz Gamze Ergüven'in yönettiği Mustang filminde oynadı. Film 2016 yılı için Fransa'nın Yabancı Dilde En İyi Film Akademi Ödülü adayı oldu.

Elit İşcan kimdir Elit İşcan hangi filmlerde oynadı