Gündem Emeklemeden yüzmeyi öğreniyorlar -

Emeklemeden yüzmeyi öğreniyorlar -

10.05.2016 - 12:03 | Son Güncellenme:

Bursa'da 2 aylıktan 5 yaşına kadar olan bebek ve çocuklara açılan kursta yüzme öğretilerek, beden ve ruh gelişimine katkı sağlanıyor

Emeklemeden yüzmeyi öğreniyorlar  -

Bursa'da açılan bir kursta, 2 aylık bebekten 5 yaşına kadar olan çocuklara özel eğitmenler eşliğinde yüzme dersi veriliyor.

Haberin Devamı

Yüzme eğitmeni Pervin Anbarcılar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuklara yönelik yüzme eğitimlerinin Türkiye'de yaygınlaşmaya başladığını ve ailelerin de buna yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

İngiltere esaslı bir eğitim programı kapsamında, bebeklere yürümeden önce yüzme öğrettiklerini dile getiren Anbarcılar, çocuklarıyla kaliteli zaman geçirebilecekleri bir ortam olması dolayısıyla da ailelerin ilgi gösterdiğini anlattı.

Ailelere de eğitim verdiklerini, anne ya da babaların, çocuğunun kendi antrenörü olduğunu dile getiren Anbarcılar, "Kendi aldığımız eğitimlerimiz ve sertifikalarımız var. İngiltere onaylı belgelerimiz var. Bu belgeler olmadan bu eğitimleri veremiyoruz. Ailelerden ricam bu eğitimleri almış kişilerden çocuklarına eğitim aldırmaları. Çocuklar, bebekler için çok faydalı. Küçük yaşlarda başlamaları 2 aydan 5 yaşına kadar olan çocuklara yönelik programlarımız var. Küçük yaşlarda yüzmeye başlamaları çok önemli." dedi.

Haberin Devamı

- "En küçük öğrencimiz 2 aylık"

Çocukların suda bilinçli nefeslerini tutmalarını sağladıklarını aktaran Anbarcı, şöyle devam etti:

"Bu reflekslerini kaybetmeden bilinçli hale getirmeye çalışıyoruz. Çocukların su içinde kendi güvenliklerini sağlayabilmeleri önemli bizim için. Sırt üstü pozisyonda yatışlarını sağlamak ve 3-5 yaş grubu için yüzmenin temelini oluşturmak da amacımız. En küçük öğrencimiz 2 aylık. Eğitimleri 3 kur şeklinde yapıyoruz. Üçüncü kurun sonunda kendi başlarına yüzen çocuklarımız var. Onun dışında 13 aydan 3 yaşına kadar ve 3 yaştan 5 yaşına kadar olan gruplarımız var. 3-5 yaştaki grupta tamamen yüzmeye geçen çok sayıda öğrencimiz var. Su yüzeyinde yıldız pozisyonu dediğimiz yüz üstü yatan öğrencilerimiz bulunuyor. Mutlaka öğrenciler anne ya da baba eşliğinde bu eğitimleri alıyorlar. Kesinlikle çocuğu tek başına suya almıyoruz. "

- "Bebekler suyun içinde kas gruplarını çalıştırıyor"

Yüzmenin çocuklar üzerinde sağlık açısından önemli bir etkisinin bulunduğuna dikkati çeken Anbarcı, öncelikle yüzen her çocuğun mutlu olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Henüz yürümeye başlamamış bebeklerin su içinde kas gruplarını çalıştırdıkları için geliştiğini dile getiren Anbarcı, "Daha rahat yürümeye geçebiliyorlar. Kol, ayak ve nefes koordinasyonu yüzmede çok önemli. Vücutlarını tanıyorlar. Akciğer kapasiteleri artıyor. Uykuları ve yeme alışkanlıkları düzene giriyor. Aileler yüzme dersinin olduğu günlerde çocuklarının daha rahat uyuyabildiklerini gaz problemlerinin çok aza indiğini söylüyorlar." ifadesini kullandı.

Anbarcı, eğitimlerde her çocuğu eşit gördüklerini belirterek, "Engelli, otistik çocuklar da bu eğitimden faydalanabilirler. Onların gelişimleri için de yüzme çok önemli. Doktorlarımızla irtibat halindeyiz. Onların önerdiği şekilde eğitimlere devam ediyoruz." diye konuştu.

Bebeklerin yüzmeye aşina olduğunu ifade eden Anbarcı, "Bebekler anne karnında su ortamında, kendi doğal ortamlarındalar. Ne kadar küçük yaşta yüzmeye başlarlarsa bu ortama devam ederek yüzmeyi daha iyi öğrenirler." dedi.

- Anneler uygulamadan memnun

Haberin Devamı

Yalova'dan her hafta sonu 4 aylık çocuğunu Bursa'ya eğitime getirdiğini anlatan anne Müge Göllü, çocuğunun banyo yaparken de suyu çok sevdiğini anlattı.

Oğlu Eren'i 2,5 aylıkken yüzme kursuna verdiğini dile getiren Göllü, "Çocuğumda mükemmel bir değişiklik oldu. Kendi kendine uyuyor. Söylenenleri iyi dinliyor. Mutlu bir bebek." diye konuştu.

Anne Yasemin Karaoğlu ise kursun çocuğu için faydalı olduğunu belirterek, "10 aylık kızımın sosyal ve psikolojik olarak da etkilerini gördüm. Yüzmeden sonra çok daha rahat uykuya dalıyor. Diş çıkardığı için o acısını yüzmedeki enerjisiyle atıyor." dedi.