Gündem Emekli albay Belaruslu diplomatı vurdu

Emekli albay Belaruslu diplomatı vurdu

25.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Ankara’da emekli albay Mehmet Fevzi B., komşusu Belarus Büyükelçiliği İdari İşler Müsteşarı Alexander Poganshev’i vurduktan sonra intihar etti. Emekli albay B. olay yerinde hayatını kaybederken, Poganshev özel bir hastanede ameliyata alındı.

Emekli albay Belaruslu diplomatı vurdu

Olay, dün saat 20.00 sıralarında Çankaya ilçesi Yıldızevler Mahallesi’nde emekli albay ve diplomatın oturduğu apartmanda meydana geldi. Emekli albay Mehmet Fevzi B., iddiaya göre apartmanda karşılaştığı Belaruslu diplomat Alexander Poganshev ile tartıştı. Emekli albay B., tabanca ile Poganshev’e 2 el ateş etti. Ağır yaralanan Poganshev, ihbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerince özel bir hastaneye kaldırılarak ameliyata alındı.

Haberin Devamı

Emekli albay B., ardından apartmanda kız kardeşi ile oturduğu evine giderek aynı silahla intihar etti. Emekli albayın kız kardeşinin de Belarus Büyükelçiliği’nde çalıştığı öğrenildi. Emekli albayın, kız kardeşine tacizde bulunduğu iddiası ile Belaruslu diplomata saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edildi.

Olayın ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Ankara Valisi Vasip Şahin hastaneye gelerek diplomatın durumu ile ilgili bilgi aldı. Vali Şahin çıkışta yaptığı açıklamada, “Bir emekli albay, komşusu Belarus Büyükelçiliğinde müsteşar olarak çalışan Alexander Poganshev’i münakaşa sonucu silahla yaralıyor. Daha sonra aynı silahla intihar ediyor. Yapılan incelemede olayın siyasi bir yönü yok. Bütün boyutları ve detaylarıyla arkadaşlarımız konuyu araştırıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Çavuşoğlu: Siyasi boyutu yok

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yaralı diplomatın durumu hakkında hastane yetkililerinden bilgi aldıktan sonra açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, “Bu akşam emekli bir şahıs, Belarus Büyükelçiliği müsteşarı Alexander Poganshev’e 5-6 defa ateş ettikten sonra intihar ediyor. Diplomat arkadaşımızın ameliyatı başarılı geçti. Şu anda yoğun bakım ünitesinde ve yarından (bugün) itibaren de odasına çıkacak düzeyde” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da olayı yakından takip ettiğini belirten Çavuşoğlu, Belarus Dışişleri Bakanı Vladimir Makey’e de telefon açarak bilgi verdiğini söyledi.

Çavuşoğlu, “Soruşturma devam ediyor ama İçişleri Bakanımızın ve arkadaşlarımızın verdiği bilgiye göre adi bir suç yani, bir kavga sonucunda meydana gelmiş bir olaydır. Herhangi bir siyasi veya başka motifli bir gelişme değildir” ifadesini kullandı.