Gündem ‘En az 60 dakika aktivite yapın’

‘En az 60 dakika aktivite yapın’

16.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

‘En az 60 dakika aktivite yapın’

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaz tatiliyle ilgili öğrencilere ve velilere tavsiyelerde bulundu. Yazılı bir açıklama yapan Koca, yaklaşık 3 ay sürecek yaz tatilinin en az eğitim-öğretim dönemi kadar önemli olduğunu vurguladı. Türkiye’de yetişkinlerin yanı sıra öğrencilerde de obezite riski bulunduğuna dikkati çeken Koca, çocukların yeterli ve dengeli beslenmesi için besin çeşitliliğinin artırılmasını ve her öğünde farklı besin gruplarından tüketmelerinin sağlanmasını istedi.

Haberin Devamı

Saatlerce bilgisayar veya televizyon başında oturan çocukların obeziteye daha yatkın olduklarına işaret eden Koca, “Çocuklarımızın günde en az 60 dakika orta şiddette fiziksel aktivite (bisiklet, yürüyüş, vb.) yapması gerekiyor. Kemik ve kaslarının güçlenmesi için ise haftada en az üç gün yüksek şiddetli fiziksel aktiviteleri (koşu, ip atlama, futbol, basketbol, yüzme, vb.) öneriyoruz” dedi.

‘Kahvaltı atlanmamalı’

Gençlerin meyve, sebze ile protein içeren besinleri her gün tüketmesi, besin değeri düşük ve enerji değeri yüksek yiyecek ve içeceklerin tüketimini ise sınırlandırması gerektiğini vurgulayan Koca, “Çocuk ve gençlerin özellikle kahvaltı öğününü atlamaması gerekiyor. Süt ve süt ürünleri, çocuklar ve gençler için vazgeçilmez bir kalsiyum ve protein kaynağıdır. Süt ve süt ürünleri tüketiminin günde 2-4 porsiyon olması gerekiyor” diye konuştu. Koca, ayrıca çocukların günde 2-2.5 litre su tüketmesini önerdi.