Gündem ‘En büyük’ yapı fuarı 1150 firmayla başladı

‘En büyük’ yapı fuarı 1150 firmayla başladı

25.04.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türk yapı sektörünün ve bölgenin en büyük buluşması 36. Yapı Fuarı İstanbul, Tüyap’ta ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Geçtiğimiz yıl 109 bin 420 katılımcının yer aldığı fuarda, bu yıl 1150 firma stant açtı

‘En büyük’ yapı fuarı 1150 firmayla başladı

Türk yapı sektörünün ve bölgenin en büyük buluşması 36. Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul başladı. 81 bin metrekarelik 12 salon ve açık alanında, 1.150 katılımcı firmanın ürün ve hizmetlerini biraraya getiren fuara 110 bini aşkın ziyaretçinin gelmesi bekleniyor. 24 - 28 Nisan 2013 tarihleri arasında düzenlenen fuar, uluslararası birçok firmayı Tüyap Fuar Merkezi’nde buluşturuyor.
Sektörün bu büyük buluşmasının heyecanı içinde olduklarını belirten Yapı-Endüstri Merkezi ve YEM Fuarcılık Genel Müdürü Dr. Barış Onay, sektörün bir kez daha binlerce ziyaretçi ile buluşacak olmasının sektör için önemli bir değer olduğunu söyledi.
Türk yapı malzemesi üreticilerinin ürün ve hizmetlerini fuarda uluslararası arenaya sunduklarının ifade eden Onay, bu açıdan fuarın bir lansman etkinliği olarak da görülebileceğini belirterek, “Fuarın, en son yenilik ve teknolojileri barındıran ürün çeşitliliği, uluslararası etkinlikleri ve yarattığı iş fırsatları ile sektörün bölgedeki en büyük buluşması olacağını söylemek yanlış olmaz” dedi.

Konuk ülke Azerbaycan
Fuarda geçen yıl yaklaşık 16 bin 100 ürün ve 3 bin 320 markanın yer aldığını anlatan Onay, “Geçen yıl fuar 109 bin 420 ziyaretçiyi ağırlarken, binlerce yeni iş bağlantısına sahne oldu. Bu yıl da benzer rakamların gerçekleşeceğini öngörüyoruz. Fuar, Türk yapı sektörünün ve bölgenin en büyük buluşması olmasının yanı sıra dünyanın bu alanda düzenlenen önemli 5 etkinliğinden biri” diye konuştu.
Yapı Fuarı’nın İş Geliştirme Platformu kapsamında düzenlediği Konuk Ülke Projesi’nde ise bu yıl Azerbaycan’ın ağırlandığını belirten Onay, “Konuk Ülke Azerbaycan Projesi için fuar öncesinde ve sırasında düzenlenecek etkinliklerle Türk yapı malzemesi üreticisi için Azerbaycan’daki iş ve yatırım fırsatları gündeme taşınacak” dedi.

Haberin Devamı

‘2012 bekleyiş yılı oldu’

Barış Onay, fuarın yanı sıra, Türk yapı sektörünün 2012 yılına dair değerlendirmelerini de aktardı. 2012 yılında sektörün büyüme açısından son yılların en sessiz yılını geçirdiğini belirten Onay, şunları dile getirdi:
“2012 yılında sıkça gündeme gelen ve yasal çerçeveleri oluşturulmaya başlanan yabancılara konut satışında kolaylık, 2B arazilerinin imara açılması, afet yasası ve dönüşüm, konut satışlarında uygulanacak KDV oranları gibi önemli konuların yarattığı beklentiler yıl içerisinde karşılığını bulamadı. Kısaca, 2012 yılı beklenti ve belirsizliğin sektörü ne ölçüde etkilediğini tecrübe ettiğimiz bir yıl oldu.”

FARKLI SEKTÖRLER AKIN ETTİ

1150 firmanın katıldığı fuara, DYO, Kalekim, Onduline, Kale, Vekon, Seranit Yapı Grubu, İzocam ve Braas gibi firmalar katıldı. Fuarda endüstriyel harç üretiminde dünya liderleri arasında yerini alan Saint-Gobain Weber de katıldı. 5 gün boyunca fuarda ziyaretçilerini ağırlayacak olan firma, yapı dünyasındaki son trendleri tanıtma ve yeni işbirlikleri yapma fırsatı bulacak.
Hafif çelik yapı sistemi ile üretilmiş binayı 2000 yılında İstanbul Yapı Fuarı’nda kuran Steelife da, bu yıl fuarın açık alanında yer alan standıyla ziyaretçileri ile buluşuyor.
‘Çelik yapıya ilgi arttı’
Steelife’ın Genel Müdürü Mimar Bülent Aydın, çelik yapıların başta Türkiye’nin etrafındaki yakın coğrafya olmak üzere heryerde talep gördüğünü kaydetti. Gelişmekte olan ülkelerin taleplerinde artış olduğuna dikkat çeken Aydın, “Kentsel dönüşüm planlaması yapan ülkelerin ilgisi arttı. Öne çıkan bölgeler Afrika’nın tamamı ve Güney Amerika” dedi.

Haberin Devamı

ANKARALILAR BATI KAPISINA AKIN ETTİ

Doğukan Yapı tarafından, Ankara-Eskişehir Karayolu üzerinde inşasına başlanan West Gate’te (Batı Kapısı) 1 hafta içinde 104 sahibini buldu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, milletvekilleri, iş adamlarının katılımıyla düzenlenen basın toplantısı sonrası satışların başladığı proje, yüksek prim potansiyeliyle de dikkat çekiyor.
Rezidans hizmetleri kapsamında housekeeping, oda servisi, concierge, kuru temizleme, vale parking, oto yıkama, 24 saat teknik destek gibi hizmetler sunuluyor.
140 bin metrekarelik inşaat alanıyla Ankara’nın en büyük rezidans projesi unvanını kazanan West Gate, birçok donatısıyla da öne çıkıyor. 38 bin 840 metrekare arsa üzerinde konumlandırılan proje 707 rezidans ve ofislerden, 43 cadde mağazasından oluşuyor. Projenin 2015’te tamamlanması planlanıyor.

Geniş daire yelpazesi
Ulusal ve uluslararası bir çok markanın yer alacağı alışveriş caddesiyle de öne çıkan West Gate, kesintisiz şehir manzarasına hakim rezidans daireleri 1+0, 1+0 teraslı, 1+1, 1+1 teraslı, 2+1, 2+1 teraslı, 3+1, 3+1 teraslı ve 4+1 dubleks seçenekleriyle satışa sunuldu. Projedeki daire büyüklükleriyse 32 ile 263 metrekare arasında değişiyor.
Alternatif ödeme planlarının sunulduğu West Gate’de, anlaşmalı bankalar aracılığıyla 60 aya kadar yüzde 0,68 ve 120 aya kadar ise yüzde 0,69 oranlarıyla kredi kullanılabiliyor.

Haberin Devamı

185 milyon TL yatırım yaptı
5 etap halinde tasarlanan West Gate, estetik mimarisi, proje özellikleri ve donatılarıyla şehrin en gözde projeleri arasında yer alıyor. Tasarımında MSA Mimarlık’ın imzası bulunan proje, 185 milyon TL’lik bir yatırımla hayata geçiriliyor. Sosyal donatılarıyla da dikkat çeken projede, kapalı yüzme havuzu, fitness center, sauna, buhar odası, koşu ve yürüyüş parkurları, oyun sahaları, mini golf sahası, cafe ve lounge gibi alanlar yer alıyor.

Haberin Devamı

Golfkent’in ikinci etap dairelerini satışa çıkardı

Ankara Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Portaş’a ait arsa üzerinde Turyap’ın yapımcılığını üstlendiği 2 bin 640 konutluk Golfkent projesi, ofis ağının bulunduğu 45 ilde ön talep toplama yöntemi ile satışa sunuldu. En yoğun talep İstanbul’dan geldi. Başvuranların yüzde 30’unu oluşturan İstanbullu alıcılar, bloklardan birine “İstanbul Bloku” adı verilmesine neden oldu.

2014’te teslim edilecek
Birinci etapta satışa sunulan 157 konuttan kalan son 20 adedin yanı sıra, ikinci etaptaki 639 konut satışa çıkarıldı. 7 blok, 4 kompakt apartman, 30 müstakil villa ve 1 ticari kuleden oluşan ikinci etabın 2014 yılı sonunda teslim edilmesi planlanıyor.
Konsept paralelinde farklı bir mimariyle inşa edilecek olan kulenin, sadece projenin değil Ankara’nın da ‘landmark’ı olacağı belirtiliyor. 4 etapta tamamlanacak olan projenin birinci aşama sonuna kadar çeşitli mimarlık ve mühendislik büroları tarafından yürütülen çalışmaları, 2012 yılı Ekim ayı itibariyle DB Mimarlık – Bünyamin Derman tasarım ekibi tarafından üstlenildi.

Yabancıyla görüşüyor
Turyap Yönetim Kurulu Başkanı Azmi Sarıbay, projenin yaklaşık 1.260.000 metrekarelik alan üzerinde yapıldığını belirterek, “Yabancılara oturum izninin verilmesiyle birlikte yabancı yatırımcılarla görüşmelerimiz hızlandı.
Yerli veya yabancı ortaklıkların sinerji yaratacağına ve Başkent’in gözbebeği niteliğindeki projemizin kısa sürede alıcılarla buluşacağına inanıyoruz. Özellikle Ankara’daki elçiliklerde çalışan yabancı personelden talep görüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Dar gelirli vatandaşa 100 bin sosyal konut yapacak

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında, 100 bin sosyal konut yapılması planlanıyor.
TOKİ Finansman Daire Başkanı Ayhan Karaca, protokol çerçevesinde 30 bin 978 sosyal konutun uygulama aşamasında olduğunu, 16 bin 644’ünün kuralarının çekildiğini, 14 bin 160’ının teslim edildiğini söyledi.

Maraş’a 5 bin konut
Karaca, 39 bin 308 sosyal konutun projelendirme ve üretimine başlandığını, Kahramanmaraş’ta yapımı devam eden 732 sosyal konutun ağustos ayında teslim edilmesinin planlandığını kaydetti.
İdarenin, 2 bin 603 şantiyede 581 bin 936 konut üretim rakamına ulaştığını söyleyen Karaca, konutların 486 bin 66’sının, yani yüzde 85’inin sosyal nitelikteki konutlar olduğunu ifade ederek, “Bu konutlardan 417 bin 869’u teslim edildi. Söz konusu işler çerçevesinde 51 milyar liralık 4 bin 942 ihale sonuçlandırıldı” dedi.
Karaca, TOKİ’nin, sosyal donatı uygulaması kapsamında 20 bin 329 derslikli 907 okul, 934 spor salonu, 46 bin 328 kapasiteli 134 yurt binası, 94 sağlık ocağı, 200 hastane, 479 ticaret merkezi, 461 cami, 41 kütüphane, 27 sevgi evi, 20 engelli yaşam merkezi, 83 kamu hizmet binası ve 9 stadyum yaptığını belirterek, “Proje ve ihale çalışmaları devam eden 2 bin 692 konut ile Kahramanmaraş’ta toplam 4 bin 997 konut sayısına ulaşılacak. Başlatılan uygulamaların toplam yatırım bedeli yaklaşık 262 milyon lira” dedi.

Finans merkezinde ilk hamle Halk GYO’dan

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nde yapılacak gökdelenlerle ilgili mimari çalışmalar sürerken, bölgedeki en büyük arsalardan birine sahip olan Halk GYO, projesini Seyaş Sey Mimarlık ofisinin tasarlayacağını açıkladı.
Halk GYO’dan yapılan açıklamada, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi proje alanında bulunan arsada 46 ve 34 katlı iki kule ile 8 katlı bir binayı kapsayan projenin mimari tasarım sürecinin tamamlandığı belirtildi. Açıklamada finans merkezindeki projenin Seyaş Sey Mimarlık Mühendislik Müşavirlik A.Ş. tarafından yapılacağı belirtilirken, yüksek binalar üzerinde dünya ölçeğinde uzmanlığa sahip olan AECOM firmasının da ‘Yabancı Tasarımcı ve Sözleşme Garantörü’ sıfatıyla projede yer alacağı ifade edildi.

Rings İstanbul için dubleks örnek daire

Selin Yapı tarafından inşa edilen Rings İstanbul’da dubleks dairelerin özelliklerini daha yakından görmek isteyenler için örnek daire hazırlandı. 5+2 dubleks örnek dairede her türlün detaya yer verildi.
Rings İstanbul’da 3+2’den 6+2’ye kadar farklı metrekare seçeneklerinde dubleks daireler mevcut. Dubleks daireler hem çatı hem de bahçe alternatifleriyle geniş ailelerin öncelikli tercihi oluyor. Rings İstanbul dubleks dairelerine 100 ay vade, yüzde sıfır ödeme seçeneği ile sahip olunabilir. Rings İstanbul’da toplamda 1500 konut, Rings Alışveriş Merkezi yer alıyor.

Bahar kampanyasını ay sonunda bitiriyor

Teslim tarihi yaklaşan Via Port Houses & Suites’te uygulanan bahar kampanyası bu ayın sonunda bitiyor. Kampanya dahilinde ev sahibi olanlar peşinatın yüzde 5’ni ödeyerek, taksitleri de 1 yıl öteleyerek eylülde kendi evlerinde oturma fırsatına sahip oluyor. Projede yüzde 1 KDV avantajıyla da 108 ay vade ve 0,70 vade oranıyla ödeme seçenekleri de sunuluyor.
Toplam 26 bin metrekarelik alan üzerine konumlandırılan Via Port Houses & Suites 4 blok, 10 kat ve 617 daireden meydana geliyor. Projede, büyüklükleri 57 ile 215 metrekare arasında değişen 1+1’den 3+1’e kadar farklı daire seçenekleri yer alıyor.

Atakent 3’teki son daireler de tükeniyor

Artaş Grubu’nun Atakent’te inşa ettiği Avrupa Konutları Atakent 3’ün son daireleri de sahiplerini buluyor. Alternatif ödeme seçenekleri sunulan Avrupa Konutları Atakent 3’te 60 aya kadar %0,71, 120 aya kadar ise %0,73 faiz oranıyla kredi kullanılabiliyor. Projede ayrıca %50’si peşin kalan %50’lik kısmı yıl sonuna ertelenen alternatif ödeme seçeneği de sunuluyor.
Emlak Konut GYO, geçtiğimiz günlerde hasılat paylaşımı modeliyle satışı devam eden projelerinin Mart Ayı satış raporunu açıkladı. Rapora göre tüm projelerin Mart ayı toplamında 393 daire satışı gerçekleştirilirken, bu satışın 195’i Avrupa Konutları Atakent 3’ten yapıldı.