Gündem En güzel doğum günü hediyesi

En güzel doğum günü hediyesi

11.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Kahramanmaraş’ta yaşayan altı çocuk annesi Cennet Hançer (59) altı yıl önce guatr hastalığı nedeniyle doktora gittiğinde böbreklerindeki rahatsızlık teşhis edildi.

En güzel doğum günü hediyesi

Yıllarca tedavi gören Hançer, birkaç ay önce iştahsızlık ve şiddetli mide bulantısı için hastaneye gittiğinde ilaç tedavisinin artık işe yaramadığını öğrendi. Böbrek yetmezliği çekmeye başlayan Hançer için doktorları böbrek nakli gerektiğini söyledi. Cennet Hançer’in eşi Mustafa Hançer bu süreçte eşinin diyalize girmesini istemedi. Mustafa Hançer 40 yıllık hayat arkadaşına bir böbreğini vermek istediğini ailesine söyledi.

Haberin Devamı

Bunun üzerine Hançer çifti, İstanbul’da Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi’ne başvurdu. Mustafa Hançer’in kan ve doku grubunun eşine uyum sağladığı ortaya çıkınca çift büyük sevinç yaşadı. Operasyon için Cennet Hançer’in doğum günü olan 2 Ocak seçildi. Prof. Dr. Şinasi Sevmiş, Doç. Dr. Sema Aktaş ve Dr. Öğretim Üyesi Murat Sevmiş’in gerçekleştirdiği başarılı nakil operasyonunun ardından Cennet Hançer sağlığına kavuştu. Eşine doğum günü hediyesi olarak ‘canından can’ veren Mustafa Hançer’in de sağlık durumu iyi.

Belirtilere dikkat

Prof. Dr. Şinasi Sevmiş şunları söyledi: “Cennet hanım polikistik böbrek hastasıydı. Hastaların bazılarında hiçbir şikâyet ve bulgu olmayabilir. Hatta bazı hastalarda, hastalık yaşam boyu fark edilmeyebilir. Bazı hastalarda ise çeşitli şikâyet ve bulgular gelişebilir. Hastamızın da rahatsızlığını 6 yıl önce tesadüfen öğrendiğini, yıllar içinde yapılan takiplerle bu zamana kadar idare ettiğini gördük.”