Gündem En güzel ve lezzetli üzümlü kek nasıl yapılır?

En güzel ve lezzetli üzümlü kek nasıl yapılır?

29.04.2018 - 18:25 | Son Güncellenme:

Sade kek sevmeyenler için üzümlü, kakaolu, meyveli, çikolata parçalı, muhallebili gibi pek çok kek çeşidi bulunmaktadır. Bunların içinden en çok tercih edilenlerden biri de üzümlü kektir.

En güzel ve lezzetli üzümlü kek nasıl yapılır

Yapımı basit ama lezzeti harika olan bu keki sizler de evlerinizde rahatlıkla deneyebilirsiniz. Siyah kuru üzümle keki yapabileceğiniz gibi sultaniye üzümü ile de yapabilirsiniz. Aynı zamanda üzümlü keki kuş üzümü ile de deneyebilirsiniz. Üzümlü keki her mevsim istediğiniz zaman yapabilirsiniz. Üzümlü kek kalori olarak düşük, lezzet olarak oldukça yüksek bir aromaya sahiptir. Kış aylarında yapacağınız üzümlü kekin içine portakal kabuğu da rendeleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Üzümlü kekin malzemeleri

Üzümlü kekin malzemeleri her evde bulunan pratik malzemelerdir. Meşhur üzümlü kekin malzemeleri ise şunlardır;

· 3 adet yumurta ve 1 su bardağı kadar şeker

· 1 su bardağı kadar yoğurt ve sıvı yağ

· 1 su bardağı kuru üzüm

· Limonun veya portakalın kabuğunun rendesi (ikisini aynı anda da kullanabilirsiniz)

· 1 paket vanilya ve kabartma tozu, son olarak ise 2 bardak un

Bu malzemelerin eksiksiz şekilde koyulması gerekmektedir. Malzemeleri küçük tepsi için yapacaksanız azaltabilir, büyük tepsi için yapacaksanız çoğaltabilirsiniz.

Üzümlü kekin yapılışı

Üzümlü kekin yapılışı basittir, pratiktir. Dileyen herkes rahatlıkla yapabilir. Üzümlü kek için öncelikle şeker ve yumurtaları karıştırma kabının içine alınız. Yumurta köpürene kadar karıştırınız. Daha sonra karışımın üzerine sıvı yağ ve yoğurt ekleyerek karıştırmaya devam ediniz. Sonra unu karışımın üzerine ekleyiniz üstüne ise vanilya ve kabartma tozunu dökerek hepsini beraber yavaşça karıştırınız. En son olarak kuru üzümleri karışımın içine alarak bir iki kere karıştırınız. Yağlamış olduğunuz tepsi içine çok az un serperek karışımı tepsiye eşit şekilde yayınız. 180 derece önceden ısınmış olan fırının içine kekinizi koyarak pişiriniz. Kek fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığı geçince dilimleyip servis edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Üzümlü kek yapımının püf noktaları

Üzümlü kekinizin güzel kabarmasını istiyorsanız öncelikle tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen göstermelisiniz. Aynı zamanda yumurtaları iyi çırpmalısınız. Kekinizi fırına koyduktan sonra ilk 20 dakika boyunca fırın kapağını kesinlikle açmayınız. Üzümlerin dibe çökmesini önlemek için üzümleri en son ekleyip kaşıkla bir iki kez karıştırmanız yeterli olacaktır