Gündem En sosyal proje ödülü Uşak’ın

En sosyal proje ödülü Uşak’ın

09.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Uşak Belediyesi’nin ‘Şehir Zekâsı Programı’, Yaşayan Şehirler Platformu’nun 2018 yılı ‘Yılın Sosyal Altyapı Projesi’ ödülüne layık görüldü. Başkan Nurullah Cahan, “Bu kıymetli ödülü tüm hemşehrilerimize armağan ediyoruz” dedi

En sosyal proje ödülü Uşak’ın

Uşak Belediyesi, yılın projesi ödülüyle onurlandı. Türkiye’de sadece Uşak Belediyesi’ne özel olarak üretilen ve kullanılan ‘Şehir Zekâsı (Urban Intelligance) Programı’, Yaşayan Şehirler Platformu tarafından düzenlenen 2018 yılı Şehir Ödülleri (City Awards) kapsamında Türkiye’de ‘Yılın Sosyal Altyapı Projesi’ ödülüne layık görüldü.

Haberin Devamı

Şehir Ödülleri Platformu’nun her yıl düzenlenen projesinin jürisi; Alper Akın, Ayşe Kardaş, Burak Akkul, Fatih Türkmenoğlu, Dr. Faik Öztunç, Dr. Gülay Aslan ve Doç. Dr. Akif Kireçci gibi akademisyen ve konusunun uzmanı 34 kişiden oluşuyor.

‘Engellere son’

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Sabancı Kültür Sarayı’nda düzenlenen törende, ödülü Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan aldı. Cahan, “Uşaklı hemşehrilerimiz adına aldığımız bu ödül nedeniyle oldukça mutluyuz” diye konuştu.

Uşak’ta ilk günden bu yana sosyal altyapıya büyük önem verdiklerini vurgulayan Başkan Cahan, “Engeli bulunan, sosyal yardıma ihtiyacı olan kardeşlerimizin ve şehrimizde yaşayan tüm bireylerimizin sosyal ihtiyaçlarını karşılamak adına bu projeyi ortaya koyduk. Bir şehir zekâsı ortaya çıkardık. Projemiz kapsamında tüm mahallelerimizi taradık. Sosyal desteğe ihtiyacı olan kardeşlerimizi tespit ettik. Mahalle konaklarımızı inşa ederek psikolojik sorunları olanları, ailevi geçimsizliği bulunanları ve bunun yanında özel bakıma ihtiyacı olanları tespit ederek konaklarımızda çeşitli alanlardaki uzmanlarla eğitimler verdi” dedi.

Haberin Devamı

‘Mutlu insan, mutlu Uşak’

Aile bireylerinin ekonomik ve sosyal durumlarını belirleyerek sorunların çözümüne yönelik adımlar attıklarını da dile getiren Cahan konuşmasına şöyle davam etti:

“Sosyal dokunun tamamını tespit ettik. Ve burada bin tane proje arasında Uşak Belediyemizin projesi birinci seçildi. Ben jüriye çok teşekkür ediyor, bu ödülü hemşehrilerimize armağan ediyorum. Halkımızın mutluluğu, bizim mutluluğumuzdur. Mutlu insan, mutlu aile ve mutlu Uşak düsturu ile yolumuza devam ediyoruz. Mutluluğa giden yolda engelleri tespit etmek ve engelleri kaldırmak adına projelerimize devam diyoruz.”

Sorunlara hızlı çözüm üretiliyor

ŞEHİR Zekâsı, yerel sorunlara çözüm üretilmesi düşüncesiyle ortaya çıktı. Uşak Mahalle Bazlı Sosyal Uyum, Sosyal Kültürel Etkinlik ve Meslek Edindirme Merkezi’nin (USEM) öncülüğünde, sosyal, ekonomik ve demografik veriler toplanarak belirli bölgelerin spesifik sorunlarına özel çözümler yaşama geçiriliyor. Bu aşamada, farklı alanlarda çalışan il müdürlükleri ile Uşak Emniyet Müdürlüğü’nden elde edilen veriler değerlendiriliyor.

Haberin Devamı

En sosyal proje ödülü Uşak’ın
‘Halk, yarınına mühür vurdu’

24 Haziran’da yeni sistemin mutabakatla yaşama geçirildiğini belirten Başkan Cahan, “Halkımız, güzel yarınlar için mührünü vurdu” dedi

24 Haziran seçimleri öncesinde çeşitli programlarla Uşak’ın her mahallesinde bulunan vatandaşlara ulaşan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, seçim sonrasında gerçekleştirdiği ziyaretlerle de halka teşekkür ediyor.

Kentte bulunan mahallelere, sivil toplum kuruluşlarına ve esnafa ulaşan Başkan Cahan, vatandaşla görüş alışverişinde bulunuyor.

Güçlü destekleri nedeniyle Uşaklılara teşekkürlerini ileten Cahan, programlarıyla yakalanan birlikteliği ve dayanışma kültürünü sağlam temeller üzerine oturtuyor; sorun ve çözümleri yerinde konuşarak uygulamaya geçiriyor.

‘Birlikteliğimiz daim olsun’

Güçlü Türkiye inşasının en büyük adımının 24 Haziran’da atıldığını vurgulayan Başkan Nurullah Cahan, yeni sistemin büyük bir toplumsal mutabakatla hayata geçirildiğini kaydetti.

Haberin Devamı

İşlerliğin artık daha hızlı bir şekilde olacağını dile getiren Cahan, “Gelişim daha güçlü temeller üzerinde sağlanacak. Halkımız, 24 Haziran’da daha güzel yarınlar için mührünü vurdu” dedi.

Türkiye düşmanları tarafından kurulan hesapların tutmadığını da ifade eden Başkan Cahan, “Biz tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz. Genel seçimlerden alnımızın akıyla çıktık. Cumhurbaşkanımıza ve milletvekili adaylarımıza, halkımızın yüksek oranda desteğini aldık. Cumhur İttifakı’nın başarılı olduğunu gördük. Şimdi ise vatandaşlarımıza teşekkür ziyaretleri yapıyoruz. Birlikteliğimizin daim olmasını temenni ediyoruz. İnşallah, hem yerelde hem de genelde kalkınma hamlemiz güç kazanacak” diye konuştu.

En sosyal proje ödülü Uşak’ın

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, teşekkür ziyaretleri kapsamında Dikilitaş Mahallesi sakinleri ve esnafla bir araya geldi; vatandaşların istek ve taleplerini dinledi.

En sosyal proje ödülü Uşak’ın

Belediyenin tesisi Çayzade’de düzenlenen etkinlikte Başkan Cahan hastalarla glutensiz undan pizza yaptı ve yemeklerden tattı.

Haberin Devamı

Çölyak ve PKU hastaları birarada

Çölyak ve PKU hastaları, Uşak Belediyesi, Uşak Çölyak ve PKU El Ele Derneği ile Uşak Aşçılar ve Pastacılar Derneği’nin ev sahipliğinde bir araya geldi. Kardeş dernekler olan İzmir PKU Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Kütahya Çölyak ve PKU Yaşam Derneği de Uşak’ta ağırlandı.

En sosyal proje ödülü Uşak’ın
Belediye sosyal tesislerinde Çölyak ve PKU hastalarına ev sahipliği yapan ve destekleriyle yanlarında yer alan Başkan Nurullah Cahan, “Hastalıkların farkındalığı Türkiye’de her geçen gün artıyor. Biz de birlikte bir etkinlik yapalım istedik. Buradan sonra konuklarımızı kentimizin tarihi ve kültürel yerlerinde misafir edeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Örnek bağ kuruldu

Düzenlenen program nedeniyle memnuniyet duyduklarını belirten İzmir PKU Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Songül Korkmaz ise, dernekler arası dayanışmayı güçlendirmek ve hastalığı paylaşan ailelerin motivasyonunu sağlamak adına Uşak’ta bulunduklarını dile getirdi. Birlik ve beraberliğin temsilcisi olarak Uşak’a geldiklerini ifade eden Kütahya Çölyak ve PKU Yaşam Derneği Başkanı Nuray Sayıner de, Uşak’taki Belediye ve dernek arasındaki bağın örnek olduğunu ifade etti. Uşak Çölyak PKU El Ele Derneği olarak bu tarz etkinliklere büyük bir önem verdiklerini kaydeden Dernek Başkanı Ömre Ümran Aydın da, “Bu tarz etkinliklerle çocuklarımıza günlük hayatta yiyemedikleri glutensiz pizza, hamburger gibi yiyecekleri tattırmak istiyoruz” dedi.

En sosyal proje ödülü Uşak’ın

Güneydoğu Anadolu’daki şehit aileleri derneklerini ziyaret eden Uşak kafilesi, Diyarbakır’da coşkuyla karşılandı.

Şehit aileleri arasında gönül köprüsü

Uşak Şehit ve Gazi Aileleri Dayanışma ve İnsan Hakları Derneği, Güneydoğu Anadolu’daki şehit aileleri derneklerini ziyaret etti. Aynı acıyı paylaşan aileler, kentin tarihi yerlerini de gezdi. Dertlerinden bir süreliğine uzaklaşıp güzel anılar biriktiren Uşaklılar, Güneydoğu’da terörün bittiğini dile getirdi. Gezinin tüm masraflarını Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan üstlendi.

Gezinin ardından derneği ziyaret eden Başkan Cahan, geçen aylarda Diyarbakır Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Ahmet Büyükburç ve beraberindeki yaklaşık 50 kişilik grubun Uşak’ta ağırlandığını, ziyarette Uşaklı şehit ailelerinin Diyarbakır’a davet edildiğini ve davet üzerine böyle bu projenin ortaya çıktığını vurguladı.

‘Bizlere emanetsiniz’

Diyarbakır, Urfa, Mardin, Adana ve Tarsus gibi merkezlerle bölgenin tamamının ziyaret edildiğini kaydeden Cahan, “Biz birlikte Türkiye’yiz, bir bütünüz. Bu vatan hepimizin ve bizler de gönül köprülerimizi sağlamlaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sizler bizim kıymetli emanetimizsiniz. Sizlerin her talebi bizler için büyük bir öneme sahip. Evlatlarınız olarak daima sizin yanınızdayız” diye konuştu. Ziyaret nedeniyle büyük bir memnuniyet duyduklarını dile getiren şehit aileleri Başkan Cahan’a teşekkürlerini iletti.

‘Kocaman bir aileyiz’

Uşak Şehit Aileleri Dayanışma ve İnsan Hakları Derneği Başkanı Şakir Çakır da, “Verimli bir program oldu. Oraya vardığımızda tüm sıkıntılarımızı unuttuk. Yaklaşık 50 kadar şehit ailesinin karşıladığı gezimiz kapsamında mağdur aileler bir araya geldi ve o manzara bizlere pek çok şeyi unutturdu. Güneydoğu’da kendi evimizde gibiydik ve kocaman bir aile olduk” dedi. Gönül köprüleri kurulduğunu kaydeden Çakır, kendilerine her zaman desteklerini sunan Belediye Başkanı Nurullah Cahan’a teşekkür etti.

Oğlunun heykeli duygulandırdı

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde askeri birliğe düzenlenen saldırı sonucu şehit düşen Uşaklı Asteğmen Mehmet Bozkuş’un babası İsmail Bozkuş, “Oğlumun ve 12 arkadaşının adına anıt yaptırılmış, onu gördüm. Çok hüzünlendim” dedi. Şehit İsmail Çetin’in annesi Edaviye Çetin de, “Ortak acılarımızı paylaştık. Çok anlamlı bir gezi olduk” diye konuştu. Şehit Tanju Doğu’nun annesi Ayşe Doğu da, “O bölgeye gidecek kimse korkmasın. Bir kardeşlik ruhu hâkim ve terör tamamen bitmiş durumda” ifadelerini kullandı.