Gündem En yaşlı Osmanlı dedesinin yanında

En yaşlı Osmanlı dedesinin yanında

18.07.2010 - 00:46 | Son Güncellenme:

II. Abdülhamit’in hayatta iken dünyaya gelen son torunu olan ve 93 yaşında hayata veda eden Osman Nami Osmanoğlu, dün hanedan üyelerinin de katıldığı bir cenaze töreninin ardından dedesi Sultan II. Abdülhamit’in yattığı Çemberlitaş’taki II. Mahmut Türbesi Haziresi’nde toprağa verildi

En yaşlı Osmanlı dedesinin yanında

Sultan II. Abdülhamit’in kızı Ayşe Sultan ile eski Suriye Cumhurbaşkanı Prens Ahmet Nami Bey’in oğlu Osman Nami Osmanoğlu, son yolculuğuna uğurlandı. II. Abdülhamit’in hayatta iken dünyaya gelen son torunu ve yaşayan en yaşlı Osmanlı Hanedanı üyesi Osman Nami Osmanoğlu için Fatih Camii’nde bir cenaze töreni düzenlendi.
Kalp yetmezliği şikâyeti ile kaldırıldığı Dr. Siyami Ersek Hastanesi’nde 15 Temmuz günü saat 09.00 sıralarında 93 yaşında yaşama veda eden Osman Nami Osmanoğlu’nun cenaze törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, devlet bakanları Hayati Yazıcı ve Faruk Çelik ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, Vali Hüseyin Avni Mutlu, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir katıldı. Başbakan?Erdoğan ve bakanlar, Hanedan ailesine taziyelerini de sundu.

VATANLARI NASİP OLDU
İsviçre doğumlu olan Osman Nami Osmanoğlu’nun cenaze namazını İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı kıldırdı. Çağrıcı, cenaze namazı öncesinde bir konuşma yaptı. Osmanlı Dönemi’nde ülke şartlarında büyük acılar yaşandığını, bazı Hanedan üyelerinin gurbette hayatlarını sürdürmek zorunda kaldıklarını belirten Çağrıcı, “Bugün kendi vatanlarında cenaze namazlarının kılınması onlara nasip oldu” dedi.Osmanoğlu’nun cenazesi, namazın ardından omuzlarda cenaze arabasına taşındı. Cenazenin araca taşınması sırasında Başbakan Erdoğan ile bakanlar da omuz verdi.
Taziyeleri Osman Nami Osmanoğlu’nun Marmaris’te birlikte yaşadığı eşi Rotraud Müşfika Nami Osmanoğlu ile kızları Meksika’dan gelen Mediha Şürkiye Nami Osmanoğlu Martinez, Fransa’da yaşayan Fethiye Nimet Nami Osmanoğlu Bory, Gülnur Dorothe Nami Osmanoğlu Ragot ve Ayten Sofia Nami Osmanoğlu Kunter ve Mersin’de oturan Ayşe Adile Nami Osmanoğlu Tars kabul etti.
Osmanoğlu’nun cenazesi, cenaze namazının ardından Çemberlitaş’ta bulunan II.?Mahmut Türbesi Haziresi’nde toprağa verildi.

Mevlit okutuldu
Osman Nami Osmanoğlu için dün akşam Yıldız Sarayı’ndaki Çadır Köşkü’nde de mevlit okutuldu. Hanedan üyelerinin katıldığı mevlitte cenaze töreniyle ilgili konuşan Hatice Sultan’ın torunu Kenize Murad, devlet erkanın ve Başbakan Erdoğan’ın katılımını beklemediklerini söyledi.

Haberin Devamı

En yaşlı Osmanlı dedesinin yanında

En yaşlı Osmanlı dedesinin yanında


II.?Abdülhamit’in torunu Osman?Nami Osmanoğlu’nun ölümünden sonra hanedanın hayattaki en yaşlı üyesi Amerika’da yaşayan Sultan Abdülmecit’in torunu Beyazıd Osmanoğlu oldu.

En yaşlı Osmanlı dedesinin yanında

Tabuta sarılan bayrak eşi Müşfika Nami Osmanoğlu’na verildi.

TAZİYELER İÇİN İKİ GÜN
Osman Nami Osmanoğlu’nun ailesi İstanbul Belediyesi’nin tahsis ettiği Çadır Köşkü’nde taziyeleri kabul edecek. Gece Osman Nami Osmanoğlu’nun ruhu için Hatim-i Şerif okundu. Taziye kabulu bugün ve yarın saat 21.00’e kadar devam edecek.
Osman Nami Osmanoğlu’nun kızı Ayten Sofia Nami Osmanoğlu Kunter ile eşi basketbol antrenörü Erman Kunter’den olan torunu Roxanne Kunter (altta) ile Osmanlı Hanedanı üyeleri de taziyeleri kabul edenler arasındaydı.
1918 İsviçre doğumlu olan, 4’ü yurt dışında yaşayan 5 kızı bulunan Osman Nami Osmanoğlu, tedavi gördüğü Dr. Siyami Ersek Göğüs, Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde vefat etmişti.

Haberin Devamı

En yaşlı Osmanlı dedesinin yanında

Roxanne Kunter