Gündem ‘En zoru yalnızlıkmış’

‘En zoru yalnızlıkmış’

06.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

ANAP’lı yılların önemli siyasi isimlerinden merhum Adnan Kahveci’nin büyük oğlu Mehmet Bozkurt Kahveci (44), zor günler geçiriyor. Diyabet hastalığı nedeniyle gözlerini kaybeden Kahveci’nin ayaklarında da damar tıkanıklığına bağlı morluklar oluşmaya başladı.

‘En zoru yalnızlıkmış’

Kartal’da babasından kalan apartman dairesinde bakıcısının yardımıyla yaşamını sürdüren Kahveci, “Babamın arkadaşlarından kimse arayıp sormaz oldu. ANAP’lılar beni unuttu. Gözlerimi kaybettikten sonra mahrum kaldım” dedi.

Haberin Devamı

Özal ve ANAP’lı yılların önemli siyasi aktörlerinden Adnan Kahveci; 1987’de DPT ve Hazine’den sorumlu Devlet Bakanlığı, Yıldırım Akbulut’un başbakanlığında ise Maliye Bakanlığı görevini üstlendi. Kahveci, 5 Şubat 1993 tarihinde eşi ve iki çocuğu ile birlikte Bolu-Gerede yakınlarında otobanda ters yola girerek trafik kazası geçirdi. Korkunç kazada Kahveci ve eşi hayatlarını kaybederken, 17 yaşındaki çocukları Aslıhan Kahveci yaralı olarak kurtulsa da, bitkisel hayata girince 10 gün sonra öldü. Kahveci’nin küçük oğlu Cihan Kahveci ise kazadan yaralı olarak kurtuldu.

Kazanın olduğu dönem Bilkent Üniversitesi’nde eğitim gören Adnan Kahveci’nin büyük oğlu ise araçta olmadığı için kurtulmayı başarsa da, ailesinin acısı yüreğine kazındı. Babasını anma törenine katılamayan ve sağlık sorunları nedeniyle evden çıkamayan oğul Kahveci içini Milliyet’e döktü:

Haberin Devamı

‘En zoru yalnızlıkmış’
‘Beni unuttular’

“Babamın arkadaşlarından kimse arayıp sormaz oldu. ANAP’lılar beni unuttu. En vefalısı dediğim, Işın Çelebi, Bülent Akarcalı da arayıp, sormuyor. Gözlerimi kaybettikten sonra gün yüzünden, ışıktan, renklerden mahrum kaldım. Bir bakıcım var. Yaşamımı destekle sürdürmeye çalışıyorum. Gözlerim kapanınca, dışarı bile çıkamaz oldum. Evde hapis hayatı yaşamak can sıkıcı. Ailemi çok özlüyorum. Devlet bana sahip çıksın, Cumhurbaşkanımız ile karşılıklı konuşmayı, sıkıntılarımı anlatmayı çok istiyorum. En zoru da yalnızlıkmış. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Sultan Abdülhamid Han Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Ali Rıza Odabaş ve Kahveci Vakfı Genel Başkanı Dr. Eyüp Kahveci ile Mehmet Kahveci sağlık sorunlarımla yakından ilgileniyor. Bu isimler olmasa çok daha zorluk yaşayabilirdim.”

Kahveci, babasını yitirdiği kazaya dair suikast şüphesi taşıdığını dile getirerek, “Karanlık noktalar olduğuna kanaat getirdim. Sanki gizli bir el, babamın yanlış şeride sapmasına neden oldu.Babam zeki bir adamdı. Yola ters girecek biri değildi” dedi.

‘En zoru yalnızlıkmış’

Babası dün anıldı

Adnan Kahveci’nin Kartal Yakacık Mezarlığı’nda dün gerçekleşen 26. yıl anmasına, Kahveci’nin akrabaları, Trabzonlu hemşehrileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Törende Kahveci ile eşi ve kızı için dualar edildi. Daha sonra Kahveci’nin hayatıyla ilgili katılımcılara bilgi verildi. Törene katılan CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Adnan Kahveci gibi devlet adamlarının insanları birleştirdiğini söyledi.