Gündem Engelli çocukların yüzde 89’u okul dışı

Engelli çocukların yüzde 89’u okul dışı

03.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Otizm Vakfı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde sosyal farkındalık oluşturmak amacıyla ilginç bir kampanyaya öncülük ediyor.

Engelli çocukların yüzde 89’u okul dışı

Engelli çocukların eğitim hakkından mahrum kalmamaları için Sabancı Vakfı’nın desteği ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji ve Eğitim Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (SEÇBİR) tarafından yürütülecek “Eğitimde Engelli Hakları: Okulda Birlikte, Hayatta Birlikte” projesi kapsamında “#BenNedenYokum” etiketi ile sosyal paylaşım hareketinin startı verilecek. Engelli çocukların eğitim hakkından eşit bir şekilde yararlanabilmesi için gerçekleştirilecek proje ile milyonlarca öğretmen, veli, idareci ve öğrenciye ulaşılarak engellilik kavramına yönelik algı ve tutumların dönüştürülmesi ve okullarda kapsayıcı eğitim ilkelerinin yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Haberin Devamı

Proje hakkında Tohum Otizm Vakfı tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“2017-2018 Yılı Eğitim İstatistikleri’ne göre eğitime dâhil olan engelli sayısı sadece 333 bin 598. Türkiye’de engelli çocukların yüzde 89.3’ü çeşitli sebeplerden dolayı okula gidemiyor ve eğitim hakkından mahrum kalıyor. Engelli bireyler eğitime katılımda pek çok sorunla karşılaşıyor. ‘Eğitimde Engelli Hakları: Okulda Birlikte, Hayatta Birlikte’ projesi ile yanlış uygulamaların son bulmasına öncülük etmek istiyoruz. Eğitim hakkı tüm bireylerin sahip olduğu, ulusal ve uluslararası yasal düzenlemelerle garanti altına alınmış temel bir haktır.”