Gündem Engelli okulunda kapanma endişesi

Engelli okulunda kapanma endişesi

25.12.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ataşehir’deki Ata İlköğretim Okulu Alt Sınıflar, 2005’ten bu yana Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sosyal Hizmetler Kurumu’nun ortaklaşa imzaladığı işbirliği protokolüyle 30 spastik engelli çocuğa hizmet veriyordu

Engelli okulunda kapanma endişesi

Ancak öğrenci ailelerine bu protokolün 2014’te sona ereceği ve yenilenmeyeceği bilgisi verildi. Bunun üzerine yetkililerle görüşen veliler, kendilerine önce yeni bir okul yapılacağının söylendiğini ardından da en yakın devlet okulunun adres olarak gösterildiğini dile getirdiler. Veliler okulun kapanması halinde çocuklarının eğitiminin sona ereceği, çocuklarının ortada kalacağı görüşünde.
Okulun 4. sınıf öğrencisi bedensel engelli Umut Kerim’in babası Ünsal Çaycı okulun kapanması halinde daha önce olduğu gibi işinden ayrılarak her gün çocuğunu okula götürmek zorunda kalacağını söyledi. Baba Çaycı, “Benim çocuğum arkadaşlarıyla mutlu onu nasıl yalnız eve kapatayım” diye yakındı. Konuşma engelli Ömer Eren’in annesi Şirin Keleş ise, okul kapanırsa oğlunun eve hapsolacağını söyledi.

“Mağdur olmayacaklar”
Bu arada okul yetkilileri çocuklar için bir çözümün bulanacağını belirtirken Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı DA, “Vakfımız, Eğitim İş Birliği Protokolü’nün amacına ulaşmış olduğunu dikkate alarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne protokolün uzatılmayacağı bildiriminde bulunmuştur. Bakanlık yetkilileri ile yaptığımız görüşmelerden bu konuda olumlu çalışmalar yapıldığı ve çocuklarımızın okulsuz kalmayacağı anlaşılmaktadır. Vakfımız çocuklarımızın mağdur olmaması için elinden geleni yapacak, Bakanlığa gerekli desteği gösterecektir.”