Gündem Engelli ve hastalara seyyar sandık hizmeti

Engelli ve hastalara seyyar sandık hizmeti

01.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

İlk kez 24 Haziran 2018’de Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nde hayata geçirilen “seyyar sandık” uygulaması, dün gerçekleşen 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde de devam etti. Huzurevi sakinleri oylarını huzurevine kurulan sandıklarda kullanırken, engelli ve hastalar da ambulanslarla oy kullanacakları okullara götürüldü.

Engelli ve hastalara seyyar sandık hizmeti

Hastalığı ve engeli sebebiyle yatağa bağımlı olan ve Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) belirlediği kriterlere göre engelli beyan formu ile yaptıkları başvuruları kabul edilen seçmenler, seyyar sandıklarda oy kullandı. Ankara’da seyyar sandıkta oy kullananlardan biri, Amiyotrofik Lateral Skleroz (ALS) hastası Muzaffer Çoklu (70) oldu. Çoklu’nun oy kullanabilmesi için evine seyyar oy kabini getirildi. Çoklu, görevlilerin gözetiminde eşi Aynur Çoklu’nun desteğiyle oyunu kullandı. 3 yıldır solunum cihazına bağlı yaşayan astım hastası Arap Ergezen (81) ile yatağa bağımlı Multipl Skleroz (MS) hastası Deniz Arıkan (42) da seyyar sandıkta oyunu kullandı. Ankara Şehir Hastanesi’nde kalp yetmezliği tedavisi gören Meryem Çınar (80) da sağlık ekipleri eşliğinde ambulansla okula götürüldü. Çınar, sedyeyle taşındığı, Maltepe Ortaokulu 1002 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

Haberin Devamı

Huzurevine sandık

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile YSK Başkanlığı’nın iş birliğinde, daha önceki seçimlerde olduğu gibi dün de yaşlı ve engelli vatandaşların mağduriyet yaşamadan oylarını rahatlıkla kullanabilmesi için gereken tüm önlemler alındı. Bu kapsamda, Türkiye genelindeki huzurevleri, engelli bakım ve rehabilitasyon merkezleri ile yaşlı bakım merkezlerine de sandık kuruldu.

Engelli ve hastalara seyyar sandık hizmeti

Engelli ve hastalara seyyar sandık hizmeti

Diyarbakır Bedensel Engelliler Gençlik Spor Kulübü oyuncuları basketbol toplarıyla sandık başındaydı.

Engelli ve hastalara seyyar sandık hizmeti

Kollarını kaybeden Bülent Bodur yardımla oy kullandı, zarfı ağzıyla sandığa attı.