Gündem Enginar yahnisi tarifi | Gelinim Mutfakta Enginar Yahnisi malzemeleri

Enginar yahnisi tarifi | Gelinim Mutfakta Enginar Yahnisi malzemeleri

14.01.2020 - 13:47 | Son Güncellenme:

Gelinim Mutfakta yarışmasında gelinler bugün Enginar Yahnisi konusunda meziyetlerini sergileyecek. Hafta içi her gün Kanal D Ekranında yayınlanan Gelinim Mutfakta yarışmasında her gün yapılan yeni yemekleri kayınvalideler puanlıyor. 14 Ocak Salı günün yemeği olarak enginar yahnisi yapılması istendi. Peki enginar yahnisi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Enginar yahnisi tarifi | Gelinim Mutfakta Enginar Yahnisi malzemeleri

Enginar yahnisi nasıl yapılır sorusu Gelinim Mutfakta yarışmasını takip eden izleyiciler tarafından araştırılmaya devam ediyor. Hafta içi her gün yarışmanın sunucusu Fatih Ürek tarafından açıklanan günün yemeğinde gelinler mutfaktaki meziyetlerini sergilemeye devam ediyor. 14 Ocak Salı günün yemeği olarak bugün enginar yahnisi açıklandı. Peki Enginar yahnisi nasıl yapılır? Enginar yahnisi malzemeleri nelerdir?

Haberin Devamı

ENGİNAR YAHNİSİ MALZEMELERİ

4 adet orta boy enginar

200 gram dana kuşbaşı et

4 adet havuç

1 adet patates

2 adet orta boy soğan

2 diş sarımsak

et suyu

1 adet orta boy limon

1 çorba kaşığı zeytinyağı

Yarım demet dereotu

2 çay kaşığı Tuz

1 çay kaşığı karabiber

YAPILIŞI:

Havuçların dış kabukları temizlenir, havuçlar ince ve uzun şeritler halinde kesilir.

Patates küp şeklinde kesilir.

Soğanlar soyulup yemeklik olacak şekilde doğranır.

Orta boy tencere içinde zeytinyağı ısıtılır ve için de soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur.

Tencereye kuşbaşı etler ilave edilerek etler yumuşayana kadar pişirilir.

Etler istenen kıvama geldikten sonra, havuçlar ilave edilir.

Enginarlar da tencereye ilave edildikten sonra bir buçuk su bardağı sıcak su tencere eklenerek, et suyu enginarların üzerine yerleştirilir.

Haberin Devamı

Tencerenin kapağı kapalı şekilde kısık ateşte 30- 35 dakika pişirilir.

Yemeğin suyu kontrol edilerek fazla sulu olmamasına dikkat edilmelidir.

Pişirme işleminin sonuna doğru tencereye tuz ve biber ilave edilir, enginarlar yumuşayana kadar pişirme işlemi devam eder.

Enginarlar piştikten sonra yemek servise hazırdır.