Gündem Ergenekon’da ilk gizli TANIK ifade verdi

Ergenekon’da ilk gizli TANIK ifade verdi

15.04.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları yerleşkesinde İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen Birinci Ergenekon davasının 179. duruşması dün yapıldı

Ergenekon’da ilk gizli TANIK ifade verdi

Duruşmasında Tanık Koruma Programı kapsamında korumaya alınan Esra Feride Gökçimen, “Danıştay saldırısı öncesinde görüştüler” dediği Danıştay saldırısı tetikçisi Alparslan Aslan, Semih Tufan Gülaltay ve emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin’i teşhis etti.
Muzaffer Tekin, yapılan teşhise tepki göstererek, “Beni Türkiye’de 60 milyon insan tanır. Bu teşhis mi yani? Damalı eşek gibi... 4 yıldır bizim hayatımızı kararttınız” diye konuştu. Gülaltay da “Ergenekon” davasında sanık olması, 4 yıldır tutuklu olarak yargılanması, mağdur edilmesinin arkasındaki kişilerin Mehmet Eymür ve Feride Gökçimen olduğunu söyledi.
Birinci Ergenekon davası kapsamında dün ilk kez bir gizli tanık da ifade verdi. Gizli tanık odasında ifade veren “Aydın-1”in sesi duruşma salonuna değiştirilerek yansıtıldı, salondaki ekrana ise farklı sabit bir görüntü verildi.

Sesi değiştirildi
Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları yerleşkesinde İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen birinci Ergenekon davasının dünkü 179. duruşmasında, Başkan Köksal Şengün, gizli tanık “Aydın-1”in hazır olduğunu belirtti. Gizli tanık odasında bulunan ve sesi duruşma salonuna değiştirilerek yansıtılan “Aydın-1”in yanında bulunan üye hakim Hüsnü Çalmuk, tanığın kimlik tespitini yaptığını belirtti. Bu sırada salondaki ekrana farklı sabit bir görüntü yansıtıldı. Böylece “Ergenekon” davaları kapsamında ilk kez bir gizli tanığın beyanı duruşma sırasında alınmış oldu.