Gündem Ergenekon'da tahliye talepleri reddedildi

Ergenekon'da tahliye talepleri reddedildi

10.03.2014 - 09:32 | Son Güncellenme:

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Veli Küçük, Doğu Perinçek gibi isimlerin de aralarında olduğu Ergenekon davası sanığı 33 kişinin tahliye taleplerini reddetti

Ergenekonda tahliye talepleri reddedildi

Ergenekon Mahkemesi hakkındaki eleştirilere Silivrideki basın mensuplarını cezaevine sokmayarak cevap verdi. Öncelikle TBMM''nin mahkemeleri kaldırmasının görevi dahilinde olmadığını belirterek bu noktada anayasaya aykırılık olduğunu söyledi. Bu konuda yetkili ve görevli olanın HSYK olduğunu bu yönde de itirazlarını ilettiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Saat 12:10'da Hasan Hüseyin Özefe, Hüsnü Çalmuk Sedat Sami Haşıloğlu, cuma günü İlker Başbuğ tarafından yapılan tahliye talebiyle ilgili Ağır Ceza Mahkemesi'nin karar verdiğini aslında yetkili ve görevli mahkemenin kendileri olduğunu bildirdi.

Mahkemelerine yapılmış olan bazı tutuklu sanıkların başvurularıyla ilgili her bir suç için 5 yıl tutuklulukta geçen süreyi değerlendirdiklerini ve başvuran sanıkların mevcut hallerinin devamı yönünde karar verdiklerini söyledi. Mahkeme kendisiyle ilgili eleştiriler için de bu kadar kapsamlı dosya hakkında gerekçeli kararın 15 günde yazılmasını beklemenin akla ve vicdana uymadığını bildirdi.

33 KİŞİNİN TALEBİNE RED
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, sanıklar Mustafa Levent Göktaş, Mehmet Fikri Karadağ, Özkan Kurt, Ulaş Özel, İsmail Sağır, Mehmet Demirtaş, Hasan Ataman Yıldırım, Levent Ersöz, Muzaffer Tekin, Sedat Peker, Boğaç Kaan Murathan, Semih Tufan Gülaltay, Veli Küçük, Fikret Emek, Kemal Kerinçsiz, Serdar Öztürk, Yalçın Küçük, Aykut Metin Şükre, Ergün Poyraz, İbrahim Şahin, Kemal Aydın, Doğu Perinçek, Mehmet Bedri Gültekin, Turhan Özlü, Erkan Önsel, Hikmet Çiçek, Mehmet Deniz Yıldırım, Hasan Atilla Uğur, Tuncay Özkan, Durmuş Ali Özoğlu, Memet Zekeriya Öztürk, İsmail Yıldız, Oktay Yıldırım'ın tahliye taleplerini değerlendirdi.
Mahkeme, söz konusu 33 kişinin tahliye taleplerini reddetti.

Haberin Devamı

Video için tıklayın