Erkan Petekkaya kimdir, kaç yaşında?

Erkan Petekkaya son olarak yaptığı alkol ve sigara yasaklansın açıklamaları ile gündem geldi. Birçok dizi film ve tiyatro oyununda rol alan başarılı oyuncu Erkan Petekkaya Aşkına Eşkıya, Aynalı Tahir ve Hanımın Çiftliği gibi dizilerde gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekti. Peki Erkan Petekkaya kimdir?

Erkan Petekkaya kimdir, kaç yaşında?

Erkan Petekkaya bugüne kadar birçok dizi, film ve tiyatro oyununda sahne aldı. Aynalı Tahir, Aşkına Eşkıya, Hanımın Çiftliği ve Paramparça gibi döneme damga vurmuş dizilerde rol alan Erkan Petekkaya son olarak vediği röportaj ile tüm dikkatleri üzerine çekti. Peki Erkan Petekkaya kimdir?

ERKAN PETEKKAYA KİMDİR?

Erkan Petekkaya (d. 11 Aralık 1970, Elâzığ), Türk oyuncu.

Hayatı ve kariyeri

Diyarbakırlı olmasına rağmen Elâzığ doğumlu olan Petekkaya, çocukluğunu İstanbul, Anadolu Yakası’nda geçirmiştir. Mehmet Karamancı İlkokulu'nda, daha sonra Bostancı Ortaokulu ve Fenerbahçe Lisesi'nde okumuştur. Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nı kazanan Petekkaya, 1993’ten beri devlet tiyatrolarında kadrolu oyuncu olarak yer almaktadır. 1994 yılında kamera şakalarıyla tanıştığı televizyon dünyasındaki kariyerine, 1998 yılında Güzel Günler dizisiyle devam eder. 1999 yılında Aynalı Tahir adlı dizi için kamera karşısına geçer.

Aşkına Eşkıya, Bedel, Japon Gelin ve Taştan Kalp projelerinde yer alan Petekkaya, Kanal D'de ekrana gelen Serseri adlı televizyon dizisinde canlandırdığı “Bülent” karakteriyle komedi alanında da rol alır. 2005 yılında Köpek dizisi ile ekranlarda görünmeye devam eder ve bu dizide canlandırdığı Yılmaz karakteriyle Beyaz İnci Televizyon Ödülleri'nde "En İyi Erkek Oyuncu" dalında aday gösterilir. 2005-2007 yayın döneminde atv'de ekrana gelen Beyaz Gelincik adlı televizyon dizisinde Adanalı zengin bir ailenin holding yöneticisi olan büyük oğlu Ömer’i canlandırmıştır.

2007 Ekim ayında başlayan Sessiz Fırtına adlı televizyon dizisinde Yiğit Sancaktar'ı canlandırmaktadır. Dizinin yayınına Mart 2008'de 19. bölümünün ardından son verilmiştir. Petekkaya yine 2008 de başka bir dizide (Star TV) yer alarak Son Bahar adlı televiyon dizisinde Holding'de yönetici olan “Galip”'i canlandırmıştır. 2010 yılında da Hanımeli Sokağı adlı dizide oynamıştır. 2010-2012 yılları arasında Öyle Bir Geçer Zaman ki adlı dizide Ali Kaptan adlı karakteri canlandırmıştır. Bu dizide acımasız bir kişiliği olan fakat daha sonraları yaptıklarından pişmanlık duymuş bir babayı oynamıştır.

Rol aldığı tiyatro oyunları

Deli Dumrul : Güngör Dilmen - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu - 2001
Düdükçülerle Fırçacıların Savaşı : Aziz Nesin - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu - 1997
Kanlı Düğün : Federico Garcia Lorca - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu - 1996
Korku (oyun) : Orhan Asena - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu - 1994
Sokak Kedisi Marilu : Yeşim Dorman - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu - 1993
Mitos Güzeli : Coşkun Irmak - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu - 1993

Filmografi

1990 Alman Avrat'ın Bacısı
2009 Gecenin Kanatları (Cemal)
2015 Yeni Dünya (Film)
2016 Kolpaçino 3 Devre
2017 Ayla (Film) (İskenderun Binbaşı)

Av tüfeğiyle dehşet saçtılarAdıyaman'da 3 katlı eve kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından otomobilden av tüfeği ile ateş açıldı. Saldırıda yaralanan olmadı.

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber