Gündem Erkeği cinsel hayattan soğutan şeyler nelerdir?

Erkeği cinsel hayattan soğutan şeyler nelerdir?

20.04.2018 - 15:17 | Son Güncellenme:

Dizilerde, filmlerde hatta kitaplarda cinsel yaşam anlatılırken sorunlar yaşayan veya istemeyen tarafı hep kadınlar olarak gösterilmiştir. Erkekler için sevişmeye her zaman hazır oldukları imajı verilir. Ancak çok büyük bir yanılma söz konusu. Erkekler de bazen sevişmek istemez.

Erkeği cinsel hayattan soğutan şeyler nelerdir

Her şey çok güzel gidiyordu birden istememeye başladı.

Eğer her şey çok güzel gidiyor olsaydı birdenbire böyle bir şey yaşanmazdı. Bir yerlerde gözden kaçan bir problem mutlaka olmalı. Erkeğin kafasında aşırı derecede stres yaratan bir unsur varsa kadın rahat bir nefes alıp hâlâ seksi olduğuna inanabilir. Stres cinsel organların işlevini en çok düşüren faktördür. Yalnız derin nefesi almadan önce stres kaynağının erkek ve kadının arasında geçen bir durum olmadığına emin olmak gerekir. Bu küçük detay bütün ilişkiyi al aşağı edebilir. Eğer ortada bir stres yoksa durumu ciddiye almaya başlamak gerek.

Yoksa partneriniz sizi seksi bulmuyor mu?

Erkeğin birdenbire sevişmeye karşı ilgisinin azalması daha çok evliliklerin ve ilişkinin ilerleyen yıllarında ortaya çıkıyor. Bu durum biraz da kadın odaklı bir problem. Çünkü ilişkinin ilk dönemlerinde kendi için değil de erkek için güzel ve seksi olmaya çalışan bir kadın daha sonra nasıl olsa elde ettim düşüncesiyle fiziksel bir değişim içerisine giriyor. Bu değişim bazı erkeklerde yabancılaşma etkisi yaratıyor. Dolayısıyla bir kadın her zaman başta kendi için bir şeyler yapmalı ya da yapmamalı. Kadın kendisini kabullendikten sonra partneri de ona uyum sağlayacaktır. Fakat yine de bir kadın partnerinden beklediği şeyleri kendi de taşımalı; kişisel hijyen bakımına özen göstermeli.

Kendine olan güvenini kaybetmiş bir kadın başta partnerine ve daha sonra çevresine güvensiz bir izlenim verir. Dolayısıyla partneri ile arasındaki cinsel çekimi sağlam tutmak isteyen bir kadın kendine güvenen ve ne istediğini bilen bir kadın olmalıdır. Bu sayade partneriniz sizi her zaman seksi ve çekici bulacaktır.

Ama bazense erkeğin isteksizliği kendi için önemli bir maçtan bile kaynaklanıyor olabilir. Hemen suçu üstlenmeye gerek yok.

Şart koşmak

Partnerinizle olan cinsel yaşamınızı partnerizin hoşlanmayacağı şartlara bağlamamalısınız. Zira erkeğe küçük bir çocukmuş gibi davranmak onun özgüvenini kıracaktır ve cinsellikten soğutacaktır. Erkek beyni o anlarda kendisine “onun benimle sevişmesi bir lütuf mu?” diye sorar. Eğer cevap hayırsa o an her şey tehlikeye girebilir.

Yetersiz hissetme

Eğer ilişki daha başlarında ise ve isteksizlik şimdiden kendisini göstermeye başladıysa erkeğin kafasında cinsel olarak yetersiz hissetme gibi bir problem olabilir. Ve bu durum toplumda erkekle dalga geçilmesine, aşağılanmasına sebebiyet veren bir tabudur. Oysa ki bu sadece psikolojik ya da fiziksel bir rahatsızlık olabilir.