Gündem ‘Erkekte de meme kanseri oluyor’

‘Erkekte de meme kanseri oluyor’

05.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Kadın kanserleri arasında ilk sırada yer alan meme kanseri, erkekleri de tehdit ediyor. Sağ memesindeki kitle ve  akıntı nedeniyle doktora giden Mehmani Ülker’e biyopsi yapıldı.

‘Erkekte de meme kanseri oluyor’

Tetkikler sonucunda Ülker’in meme kanseri olduğu tespit edildi. İki yıl boyunca memesindeki kitleyi önemsemediği için kanserin geniş bir bölgeye yayıldığı tespit edilince önce kemoterapi tedavisi uygulandı. Ülker’e daha sonra Genel Cerrah Prof. Dr. Cem Gezen tarafından meme ameliyatı ve koltuk altı operasyonu uygulandı. Sağlığına kavuşan Ülker, normal hayatına döndü.

Haberin Devamı

‘İhmal etmeyin’

Erken teşhisin önemini geçirdiği operasyon sonrasında anladığını anlatan Ülker, “Sağ mememde bir şekil bozukluğu hissediyordum. Üç hastane gezdik tedavi için. Sonunda sağlığıma kavuştum. Bunun ihmal edilecek bir durum olmadığını anladım” dedi. Bu hastalıkla mücadelede doktoruna çok güvendiğini söyleyen Ülker, “Dört kızım, yedi torunum var. Onlar için hayata tutundum. Bu hastalıkta doktora güvenmek çok önemli. Gerisi çorap söküğü gibi geliyor” diye anlattı.

‘Metastaz yüksek’

Prof. Dr. Cem Gezen de meme kanserinin erkeklerde binde bir ortaya çıktığını belirterek, “Bu kanser türü, kadın popülasyonuna göre oranı çok daha düşük olmakla beraber, meme dokusunun küçük olması nedeniyle metastaz ve ölüm oranı erkeklerde daha yüksek. Bu konuda bilinçli olalım. Memede şişlik, akıntı, kitle varsa doktora başvuralım” dedi.