Gündem Erzincan’da gömülen kişi ‘Yeşil’ değilmiş

Erzincan’da gömülen kişi ‘Yeşil’ değilmiş

22.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yazar Musa Anter’in öldürülmesi, Ak Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu’nun yaralanmasıyla ilgili “Yeşil” kod Mahmut Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu dört sanığın yargılanmasına devam edildi.

Erzincan’da gömülen   kişi ‘Yeşil’ değilmiş

Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuksuz sanık Savaş Gevrekçi, müdahil Musa Anter’in oğlu Dicle Anter ve taraf avukatları katıldı. “Mahmut Özer” adıyla Erzincan’da defnedilen ve “Yeşil” kod adlı Mahmut Yıldırım olduğu iddiaları bulunan kişinin cenazesinden alınan DNA örneklerine ilişkin Adli Tıp’tan gelen cevapta, cenazeden alınan DNA örnekleri ile sanık Mahmut Yıldırım’ın iki çocuğundan alınan örneklerini karşılaştırılması sonucu defnedilen kişinin “Yeşil” olmadığı bildirildi.

Haberin Devamı

Sanıklardan “Abdulkadir Aygan” olarak bilinen, İsveç’te yaşayan PKK itirafçısı Aziz Turan’ın ifadesinin alınması konusunda Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü’nden yazı gönderildiği tutanağa geçirildi. Yazıda, İsveç yasalarına göre, Turan’ın görüntülü sistemle İsveç’ten ifadesinin alınması için rızası gerektiğine ve mahkemenin gönderdiği talep yazısındaysa bunun bulunmadığına yer verildiği belirtildi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Hamit Yıldırım’ın tahliyesi ile sanık Savaş Gevrekçi’nin tutuklanmasına ilişkin talepleri reddetti. “Yeşil” hakkındaki yakalama emrinin infazının ve sanık Turan’ın ifadesinin alınması için yazılan müzekkerenin cevabının beklenmesine karar veren heyet, “Susurluk Raporu”nu hazırlayan eski Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanı Kutlu Savaş ile Orhan Taşanlar ve Mehmet Eymür’ün “tanık” olarak dinlenmeleri için adreslerinin belirlenmesini kararlaştırdı. Duruşma ertelendi.