Gündem Erzurum’da gezilecek yerler

Erzurum’da gezilecek yerler

02.05.2018 - 17:57 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin Doğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan Erzurum, özellikle Palandöken Kayak Merkezi sayesinde kış aylarında yoğun ilgi görmektedir. Kış sporları ve doğal güzellkleriyle konuşulan Erzurum hakkında merak edilenleri yazdık...

Erzurum’da gezilecek yerler

Erzurum

Haberin Devamı

Doğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük üçüncü ili olan Erzurum nüfus olarak ise Türkiye’nin en kalabalık 29. şehridir. Kış turizminde Bursa Uludağ Kayak Merkezi ile yarış halinde olan Erzurum daha geniş alana ve daha fazla kar yağışına sahip olmasıyla son yıllarda bir adım ön plana çıkmaktadır. Türkiye’nin en büyük dördüncü havalimanına sahip olan Erzurum’da havalimanından merkeze ulaşım oldukça kolaydır. Merkezden de sürekli olarak tarihi ve kültürel noktalara, aynı zamanda kayak merkezlerine olan ulaşım geziyi daha da kolaylaştırmaktadır.

Erzurum’da gezilecek yerler

Palandöken Kayak Merkezi: Yıllardır Türkiye’nin kayak merkezi olarak görülen Bursa Uludağ Kayak Merkezi’ne rakip olan Palandöken, havalimanına yalnızca 15 dakika uzaklıkta olmasıyla ziyaretçileri sevindirmektedir.

Haberin Devamı

Erzurum Cumhuriyet Caddesi: Bu cadde geçmiş ile günümüzü harmanlayan, vakit geçirdiğiniz sürede hem kültürel ve tarihi bilgilerle donanabileceğiniz hem de günlük gereksinimlerinizi karşılayabileceğiniz bir meydandır.

Erzurum Ulu Cami: Erzurum’un en eski ve en büyük camisi olan Ulu Cami Selçuklular tarafından yaptırılmıştır.

Erzurum Üç Kümbetler: Mezar anlamına gelen kümbetlerden birinin Emir Saltuk’a ait olduğu bilinse de diğer kümbetler hakkında kesin bir bilgi elde edilememiştir. Kümbetlerin inşasında üstüne çizilen hayvan motifleri günümüze kadar zarar görmemiştir ve her göreni şaşırtmaya devam etmektedir.

Yakutiye Medresesi: İlhanlılar zamanında Cemaleddin Hoca Yakut Gazani tarafından 1310 yılında yaptırılmıştır. Taş işlemeciliği konusunda zamanının ve hatta günümüzün şartlarına göre bile zirvede olan medrese Erzurum’un en işlek caddesi olan Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunmaktadır.

Tortum Şelalesi: Erzurum’u ziyaret edenlerin fotoğraf çekimleri için mutlak yeri Tortum Şelalesi’dir. Özellikle ilkbaharda karların erimesiyle daha da şiddetli akan şelale görülmeye değerdir.

Yedigöller: Erzurum’un bir diğer doğa harikası olan Yedigöller’e ulaşım sorunu olsa da yine de yıl içinde birçok kişi gölü ziyaret etmektedir.

Haberin Devamı

Nene Hatun Tarihi Milli Parkı: Ücretsiz girişi sayesinde herkesi tarihle buluşturabilen nadir tarihi parklardan biri olan Nene Hatun Parkı yakın geçmişi ziyaretçilere bizzat yaşatmaktadır.