Gündem Erzurum, Erzincan ve Iğdır'da 'Her yer Taksim' yürüyüşü

Erzurum, Erzincan ve Iğdır'da 'Her yer Taksim' yürüyüşü

01.06.2013 - 18:52 | Son Güncellenme:

İSTANBUL Taksim Gezi Parkında yaşananları protesto etmek ve gösterilere destek vermek amacıyla Erzurum, Erzincan, Iğdır'da 'Her yer Taksim' yürüyüşleri yapıldı

Erzurum, Erzincan ve Iğdırda Her yer Taksim yürüyüşü

Erzincan’da Saat Kulesi önünde toplanan yaklaşık 600 kişi, sloganlarla Ordu Caddesinden Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. CHP, Eğitim-Sen, Haci Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Şubesi üyelerinin de katıldığı yürüyüşte, 'Taksim’e selam, direnişe devam', 'Her yer Taksim, her yer direniş' sloganları atıldı. Grup adına bir konuşan Eğitim-Sen Şube Başkanı Kemal Irmak, İstanbul’da doğaya sahip çıkmaya çalışanlara Erzincan'dan selam gönderdi. Irmak, "Bu insanlar, doğasına ve geleceğine sahip çıkarken, Kürt, Türk, Alevi, Sünni, Çerkez hiçbir şey demeden, sadece insanlığa karşı sürdürülen bu saldırı karşısında omuz omuza yan yanalar" dedi.
Konuşmanın ardından grup alkış ve sloganlar eşliğinde kısa süreli oturma eylemi yaptı. Grubun dağılmasının ardından yaklaşık bir saat sonra yaklaşık 40 kişi Halitpaşa caddesi üzerine çıkarak Ak Parti İl Başkanlığına yürümek istedi. Önleri polis tarafından kesilen grup caddeyi trafiğe kapatarak oturma eylemi yaptı. Polisin 'dağılın' uyarılarının ardından geri dönen grup, bu kez Ordu Caddesinden sloganlar ile yürüyüşe geçti. Bu sırada bazı vatandaşlar yürüyüş yapan gruba tepki gösterdi, kısa süreli arbede yaşandı. Barış Manço Parkı’na giren göstericiler, daha sonra dağıldı.

Haberin Devamı

ERZURUM'DAN TAKSİM'E DESTEK
Sosyal paylaşım sitelerinde verilen mesajlarla Erzurum'da saat 15.00'te toplanan 500 genç, sloganlar atarak Atatürk Üniversitesi'ne kadar yürüdü. Taksim'deki eylemcilere destek vermek amacıyla hareket eden göstericilerin önce Atatürk Üniversitesi'ne girmelerine izin verilmedi. Açık Öğretim Fakültesi sınavlarının bitmesinden sonra göstericiler, slogan atarak, oturma eylemi yaptı. Atatürk Üniversitesinde yürüyüşlerini tamamlayan göstericiler, Palandöken semtine çıkarak Akil heyetin halkla toplantı yaptığı Müftülük binasına doğru yürüyüşe geçti.

IĞDIR'DA GÖSTERİYE 150 KİŞİ KATILDI
Iğdır kent merkezindeki Haydar Aliyev Parkında saat 15.00'de toplanan yaklaşık 150 kişi, Taksim'de gösteri yapanlarra slogan atarak, pankart açarak destek verdi. 'Mustafa Kemalin Askerleriyiz', 'Her yer Taksim Her yer direniş' sloganları atan göstericiler, bir süre sonra polisin müdahale etmesine gerek kalmadan dağıldı.