Gündem Eşarp cinayetinde katil, torun ve sevgilisi çıktı!

Eşarp cinayetinde katil, torun ve sevgilisi çıktı!

21.02.2014 - 08:04 | Son Güncellenme:

Diyarbakır kent merkezinde yaşayan 90 yaşında Nezrife Ergen, geçen 7 Şubat günü evinde ölü bulunmuş, polisin incelemesinde yaşlı kadının eşarpla boğularak öldürüldüğü ve evin belli bölgelerinin aranarak dağıtıldığı tespit edilmişti.

Eşarp cinayetinde katil, torun ve sevgilisi çıktı

Açılan soruşturmayla yaklaşık 1 ay önce Ergen'in 40 bin lira tutarındaki altınlarını bozdurarak bir hayır kurumuna bağışlamayı planladığı, aynı zaman antika değerinde bir altınının olduğu bilgisinini alan polis, cinayetin soygun amaçlı işlendiğini belirledi.

Haberin Devamı

MOBESEYE TAKILDILAR!

MOBESE kameraları incelemeye alan polis, Nezrife Ergen'in oturduğu binaya elleri boş giren daha sonra elleri dolu çıkan biri kadın 2 kişiyi tespit etti. Kameralara takılan kişileri Ergen'in yakınlarına gösteren polis, görüntülerdeki kişinin Ergen'in torunu Süreyya Turhanlı olduğunu, yanındaki kişiyi tanımadıklarını belirledi. Soruşturmayı derinleştiren Cinayet Bürosu Ekipleri, Süreyya Turhanlı ile erkek arkadaşı Zeynettin Kardaş'ın Adana'da olduğunu tespit ederek baskın düzenledi. Turhanlı ve Kardaş'ı gözaltına alırken, çalınan para ve antika evlerinde bulundu. Sorguda cinayeti soygun amaçlı işlediklerini itiraf eden zanlılar mahkemece tutuklandı.