Gündem Eşini katletti, kızını istismardan yargılanacak

Eşini katletti, kızını istismardan yargılanacak

26.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Ankara Mamak’ta şubat ayında boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından silahla vurularak öldürülen Döndü Ş.’nin (40) ölmeden önce eşi Şükrü Ş. tarafından istismar edildiği iddiasıyla 8 yaşındaki kızı için Ankara Üniversitesi Çocuk Psikiyatri Polikliniği’nden randevu aldığı ortaya çıktı.

Eşini katletti, kızını istismardan yargılanacak

Şükrü Ş.’nin kızına cinsel istismar iddiasıyla yargılandığı davanın 18 Haziran’da görülen duruşmasının ardından Milliyet’e konuşan Döndü Ş. ailesinin avukatı Müjde Tozbey, “Döndü’nün ölmeden önce böyle bir randevu alması ve kızını tedavi ettirmeye çalışması cinsel istismar suçunun işlendiğinin bir göstergesidir. Ankara Üniversitesi Çocuk Psikiyatri Bölümü’nden rapor alınmasını talep ettik. Mahkeme, rapor alınması talebimizi kabul etmedi. Ancak mağdur çocuğa ait hastaneden dosyasının istenilmesi kararı çıktı” dedi.

Haberin Devamı

‘Delilimiz var’

Kararı olumlu olarak değerlendiren Tozbey, şöyle dedi:

“Döndü’nün kızını hastaneye tedavi edilmesi için götürmesi dahi bizim için başlı başına olumlu bir delildir. Biz davamızda haklı olduğumuzdan eminiz. Döndü ve kızını yalnız bırakmayıp mücadele etmeye ve boyun eğmemeye devam edeceğiz.”