Gündem Eski eşe karşı hastanede sıkı koruma

Eski eşe karşı hastanede sıkı koruma

17.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Mercan Okumuş’un “Beni bıçaklayıp kaçan eski eşimin tehditleri sürüyor” feryadını Milliyet’in duyurması üzerine polis hastanede önlem aldı.

Eski eşe karşı hastanede sıkı koruma

Boşandığı Hamdi Sevim tarafından 9 Ağustos’ta sokak ortasında altı kez bıçaklanan ve ölümden dönen Mercan Okumuş, kendisini bıçakladıktan sonra kaçan eski eşinin kendisini ve ailesini hâlâ tehdit ettiğini belirterek yardım çağrısında bulundu. Milliyet’in önceki gün Okumuş’un yardım çağrısını gündeme getirmesinin ardından emniyet güçleri aynı gün Okumuş’un tedavi gördüğü hastanede güvenlik önlemi aldı.

Haberin Devamı

Başvuru yaptılar

İstanbul Ümraniye’de üç çocuk annesi, 36 yaşındaki Mercan Okumuş 9 Ağustos’ta işe gitmek için evden çıktı. Yakındaki parkta, iki ay önce boşandığı Hamdi Sevim’le karşılaştı. İkili arasında tartışma çıktı. Ardından Hamdi Sevim yanındaki çiçek buketinde getirdiği bıçağı çekip Okumuş’u altı kez bıçakladı. Genç kadın sağlık ekibi tarafından hastaneye kaldırılırken Sevim kaçtı. Okumuş ailesi saldırıdan sonra emniyet güçlerinden güvenlik amacıyla hastanede beklemesi için bir polis istese de bu talepleri karşılanmadı ve iddiaya göre aileye, “Siz koruyamıyor musunuz?” yanıtı verildi. Bunun üzerine aile Kartal Adliyesi’ne gidip savcılıktan koruma kararı çıkarılmasını talep etti.

Haberimiz üzerine

Haberin Devamı

Beş gün yoğun bakımda kalan ve ölümden dönen genç kadın ise bıçaklı saldırıdan sonra kaçan eski eşinin kendisini ve ailesini hâlâ tehdit ettiğini belirterek, “Babamı aramış, ‘Yarım bıraktığım işi bitireceğim, bunu koyun aklınıza’ demiş. Eve de geçmiş olsun çiçeği göndermiş. Bu adama kim dur diyecek? Ne olur yardım edin” diye isyan etti. Milliyet, genç kadının ve ailenin bu yardım çağrısını önceki gün “Bu adama kim dur diyecek?” başlığıyla gündeme getirdi. Haberin ardından da emniyet güçleri aynı gün, Okumuş’un tedavi gördüğü hastanede güvenlik önlemi aldı.

Hastane kapısında bir ekip beklerken, Mercan’ın kaldığı odanın kapısında da bir polis nöbet tutuyor. Öte yandan emniyet güçleri, hastanede çalışan güvenlik görevlilerine de Hamdi Sevim’in fotoğrafını gösterip, gelmesi durumunda müdahale edilmesi talimatını verdi.