Gündem Eski güreşçiyi zımba mı öldürdü?

Eski güreşçiyi zımba mı öldürdü?

03.10.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde obezite tedavisi gören eski güreşçi Nihat Öztemel hayatını kaybetti. Öztemel’in ailesi, zımba yöntemli tedavinin yanlış uygulandığını iddia ederek şikayetçi oldu...

Eski güreşçiyi zımba mı öldürdü

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’ne ağustos ayında obezite tedavisi görmek üzere yatırılan Nihat Öztemel, önceki akşam saatlerinde hayatını kaybetti.
250 kilonun üstünde olduğu öğrenilen Nihat Öztemel’in (46) ağabeyi M. Nadir Öztemel, “Kardeşim Ağustos ayında kontrol için buraya kilo vermek için gelmişti. Eski güreşçilerdendir. Kilo problemi vardı. Başka herhangi bir problem yoktu. Ayın 5’inde çok acil bir ameliyat kararı verildi. Ameliyat oldu. Ameliyattan sonra 2 gün yoğun bakımda kaldı ve üçüncü gün çıktı. Nefes alıp vermesinde zorluk oluyordu” dedi.
Kardeşinin midesine uygulanan zımba tekniğinin tam olarak yapılamadığını iddia eden Öztemel, şunları söyledi:
“Midede bir kaçak olduğu tespit edildi. Bunu, kimyasal bir renkli suyla tespit ettiler. Önceleri böyle bir şey olmadığı söylendi ve pembe bir tablo çizdiler. Fakat daha sonra yoğun bakım doktorları tarafından bunun zamana yayılarak iyileşebileceği ve bünyenın kendini kapatabileceği söylendi. Bu arada kaçaktan dolayı, mide içinde iltihap olduğundan hastanın ateşi yükseldi ve ağır bir antibiyotik tedavisi başladı. Bu süreç bilinç kaybına kadar gitti. Bilinç kaybının olduğu 21 Eylül günü tekrar yoğun bakıma alındı ve 9 gündür yoğun bakımdaydı. Cuma öğleden sonra ise vefat etti. Bunun hatasını araştırıyoruz. Savcı bey geldi ve kontrol edildi” diye konuştu.
Ameliyat sırasında yapılan hatanın ilk etapta kendilerine söylenmediğini ifade eden Öztemel, şöyle konuştu:
“Ameliyatı Doktor K.Z. yaptı. Müdahaleyi yapan doktorla zor bela arasıra görüştüğümüzde bir sorun olmadığını söyledi. Yoğun bakım doktorları ise çok kötü bir tablo çiziyordu. Hukuki bütün hakkımızı kullanacağız” dedi.
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde hayatını kaybeden Nihat Öztemel’in cenazesi, getirilen özel bir araca konulmak üzere hazırlandı. Yaklaşık 10 kişinin taşıdığı cenaze güçlükle araca yerleştirildi. Özel araca konulan cenaze, otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı. Burada otopsi yapılan cenaze Zincirlikuyu mezarlığında bulunan camiye götürüldü. Ertemel yakınlarının gözyaşları arasında Zincirlikuyu mezarlığına defnedildi.