Gündem Eskişehir’de gezilecek yerler

Eskişehir’de gezilecek yerler

27.04.2018 - 14:06 | Son Güncellenme:

Son yıllarda gezilebilecek gözde şehirlerin arasında bulunan Eskişehir, turizme yönelik alt yapı gelişmeleri ve tarihi eserleri bakımından nadide yerleşim noktalarının içerisindedir. Bununla birlikte Eskişehir, adım adım şehir gezileri esnasında kültürel güzelliklerini yansıtan ve her bölgesinde sıra dışı izlenimler sunan yerlerden oluşmaktadır.

Eskişehir’de gezilecek yerler

Bu nedenle Eskişehir gezi dünyasının önemli bir parçası olmakla birlikte keyif verici mekânları, eğlenceli parkları, çağcıl yapıtları, eski evleri ve tarihi eserleri ile oldukça sık turizm amaçlı gidilebilen ya da tercih edilebilen şehirlere kıyasla farklılık sunan noktalardandır. Şehrin içinde konumlandırılmış olan eski ve yeni mekânları, mimarileri ile gezilebilecek yerleri bir hayli fazladır. Bunun için Eskişehir’de gezilecek yerler yeni neslin kültür dokuları ile bütünleşmiş olarak her yörenin standart yapılarının ve görsel imtiyazlarının dışında muazzam geçitlere sahip bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Eskişehir yurdum insanı ve gezilecek yerler

Eskişehir her yurdun temelinde olan hoşgörülü ve cana yakın insanlarının beraberinde gelişmiş noktaları ile öğrenci kentlerinden birisidir. Bu yüzden pek çok yeniliği ve devamlı olarak büyümeyi hedefleyen mekânları ile çevre nidalarını gösteren son derece güzel bölgelerdendir. Bundan dolayı Eskişehir’de gezilebilecek yerler ve ziyarete açık olan mekânlar daima ön planda tutulmakta bu yerler çağcıl kentin tanıtımlarında geçmektedir. Bu noktaların en başında ise tarihi Odunpazarı evleri, Porsuk Çayı ve Adalar bölgesi, Kurşunlu Camii ve Külliyesi, Atlıhan El Sanatları Çarşısı, Eskişehir Balmumu Heykeller Müzesi ve Kentpark gelmektedir. Aynı zamanda Eti Arkeoloji Müzesi, Şelale Park, Taşbaşı Çarşısı, İki Eylül Caddesi, Doktorlar Caddesi, Haller Gençlik Merkezi, Alaaddin Camii, devrim otomobili, Çağdaş Cam Sanatları Müzesi gibi mekân ve alanları ile dikkat çekici özelliğe sahiptir.

Haberin Devamı

Eskişehir’in gezilecek noktaları

Şehrin yapısına hâkim olan ve benzersiz güzelliklerini süratle akseden yerlerinden Sazova Parkı muazzam eserleri içerisinde toplamaktadır. Bunlar ise;

  • Sazova Bilim Sanat ve Kültür Parkı,
  • Masal Şatosu – Korsan gemisi,
  • Eskişehir Hayvanat Bahçesi,
  • Eti Sualtı Dünyası – Japon Bahçesi,
  • Sabancı Uzay Evi – Bilim Kültür Merkezi,
  • Esminyatürk – Türk Dünyası Kültür Merkezi’dir.

Eskişehir’in gezi noktalarının beraberinde insanların olağanüstü misafirperverlikleri ve kültürel yemek akımları ile seyrüseferlerinizin şahane keyfini sürebilirsiniz.