Gündem Eskisi ve yenisiyle Türk sanatı burada!

Eskisi ve yenisiyle Türk sanatı burada!

18.04.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul bugün yeni sanat fuarı All Arts’a kavuşuyor. Geleneksel sanatlardan çağdaş sanata, antikaya kadar uzanan bir çizgiye sahip fuar, İstanbul Kongre Merkezi Fuar alanında 21 Nisan’a kadar izlenebilecek.

Eskisi ve yenisiyle Türk sanatı burada

Geleneksel sanatlardan çağdaş ve modern sanata, antikaya kadar uzan bir çizgiye sahip olan, İstanbul’un yeni sanat fuarı All Arts İstanbul, bugün başlıyor.
İstanbul Kongre Merkezi Fuar alanında 21 Nisan’a kadar izlenebilecek olan fuarın tanıtımı dün bir basın toplantısıyla yapıldı. Basın toplantısına All Arts İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli, All Arts İstanbul Genel Koordinatörü Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman, fuarın danışma kurulu üyelerinden Türk Petrol Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Uğur Derman, Baksı Müzesi’nin kurucusu, sanatçı Prof. Hüsamettin Koçan, Cumhurbaşkanlığı Özel Koleksiyon Danışmanı Ömer Faruk Şerifoğlu ve Tantekin Antika’nın sahibi Jale Tantekin katıldı.

260 sanatçı 800 eser
Güreli, Türkiye siyasetinin en güçlü dönemini yaşadığına dikkat çekerek “Tüm gelişmelere sanatı da eklemeliyiz diyerek yola çıktık. Türkiye bütün sanatlarına sahip çıkmalı. Kendi geçmişine doğru yeni bir yolculuğa çıkması gerekiyor. All Arts olarak bütün sanatlara eşit mesafede duruyoruz” dedi.
Güreli, fuarda 260 sanatçı ve 880 sanat eserinin sergileneceğini, geleneksel sanatlar alanında ise 92 sanatçının üretimlerinin yer aldığını belirtti: “Geleneksel sanatlar alanında üretim yapan sanatçılarımız satış ve pazarlamadan yoksun olduğunu görüyoruz. Bu sanatçılara sahip çıkılmalı. All Arts’ın hedeflerinden biri de İstanbul’un tarihinden gelen bu sanatların merkezi olma konumunu sağlamlaştırmak.”

‘Cesur bir başlangıç’
Hasan Bülent Kahraman All Arts İstanbul’un geleneksel sanatların çağdaş ve modern bir tasarım ve anlayışla sunulması açısından çok önemli bir platform sunduğunu vurguladı ve fuarın dünyada benzerinin olmadığını söyledi.
Geleneksel sanatların önemli isimlerinden biri olan Uğur Derman “Bizim gelenekli sanatlarımız geçmiş zamanlarda göz ardı edilmiş hatta sayılmamıştır. Bu fuarda o sanatların her haliyle yer alması beni çok heyecanlandırdı. Bu sanatlardan yeni nesiller koparılmıştır. Aradaki kopukluğu gidermek ve gelenekli sanatların tanınması için çok önemli bir fuar” dedi.
Hüsamettin Koçan ise “Kafamızda kültürel sınırlar var. Bu fuarın o sınırları kırmak adına çok önemli bir yeri olduğuna inanıyorum. Gerekli bir girişim, cesur bir başlangıç” dedi.
Galeriler, kurumlar, müzayede evleri, antikacılar, sahafların yer aldığı fuar, geleneksel sanatlardan 92 sanatçıya ücretsiz katılım imkanı sunuyor. İlk kez tüm bu sanat dallarının aynı çatı altında izlenebileceği fuarda ayrıca özel koleksiyonlardan oluşturulan üç ayrı sergi de yer alıyor.

Haberin Devamı

FUAR BUGÜN BAŞLIYOR
All Arts İstanbul’un tanıtımı dün düzenlenen basın toplantısıyla gerçekleşti. Mehmet Girgiç’e ait ‘Çingene Kız’ keçe çalışması, Georg Yeghiazarian imzalı ‘Gecenin Sessizliği’ adlı tuval üzerine yağlıboya çalışması All Arts’ta görülebilecek eserlerden sadece ikisi.