Gündem Ethem’i vuran polise ‘resmi’ yardım

Ethem’i vuran polise ‘resmi’ yardım

27.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ethem Sarısülük’ü öldüren polis Ahmet Şahbaz için Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü bünyesinde yardım kampanyası başlatıldı. Şahbaz’ın ailesine daha önce Ankara Emniyeti’nden de benzer yardım yapıldığı öğrenildi

Ethem’i vuran polise  ‘resmi’ yardım

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü, Gezi eylemleri sırasında Ethem Sarısülük’ü öldürdüğü için cezaevinde olan polis memuru Ahmet Şahbaz’ın ailesine verilmek üzere ildeki tüm emniyet personelinin maaşlarından kesinti yapılması talebiyle Şanlıurfa Valiliği’ne başvurdu. Şahbaz’ın ailesine, açığa alındığı tarihte Ankara Emniyeti’nden de benzer bir yardım yapıldığı öğrenildi.
Facebook’ta, “Ahmet Şahbaz Yalnız Değildir” başlığıyla bir grup kuran Şahbaz’ın meslektaşları, Şahbaz’a verilen cezanın bozulması için kampanya yürütüyor. Grupta ayrıca Şahbaz’a ve ailesine yardım amacıyla tartışma yaratacak bir girişimde bulunulduğuna ilişkin belge de paylaşıldı. Şanlıurfa Valiliği’ne sunulmak için hazırlanan yazıda Şahbaz hakkında verilen 7 yıl 9 ay hapis cezasının Yargıtay Başsavcılığınca az bulunduğuna ilişkin gelişmeye de atıf yapılarak dava sürecinde maddi ve manevi olarak oldukça yıpranan Şahbaz ailesinin bir dilekçe vererek yardım talebinde bulunduğu belirtildi.

‘Maaşlardan kesin’
“Teşkilat mensuplarımız arasında birlik, beraberlik ve dayanışmayı sağlamak amacıyla meslektaşımızın ve ailesinin gerek maddi gerek manevi yönden mağduriyetlerini giderebilmek için bu zor günlerinde teşkilat olarak yanlarında olduğumuzu hissetirebilmek gerektiği” ifade edilen yazıda, “gönüllülük esasına göre bir defaya mahsus Ocak 2015 maaşlarından kesinti yapılması” istendi. Yazıda, kesinti miktarının il emniyet müdürü için 50, müdür yardımcıları için 30, şube ve ilçe emniyet müdürleri için 25, komiser ve amirler için 20 ve polis memurları ile diğer personel için 10 TL olması önerildi.

Ailenin eksikleri giderildi
Facebook grubunda paylaşılan, “Ahmet Şahbaz ile ilgili son durum bilgilendirmesi. Vatan hainleri Ahmet kardeşimizi yalnız sanmayın” başlıklı bir notta ise Polisiye Mercek Dergisi ve Emniyet-Sen’in Ahmet Şahbaz için yaptığı girişimlere ilişkin şu bilgiler verildi:
“Ahmet Şahbaz’ın ailesini Emniyet-Sen olarak ziyaret ettik. Anne babasının bütün eksiklerini not ettik ve yalnız olmadıklarını bildirdik. Eksikleri bir liste halinde Emniyet Genel Müdürlüğü’ne adının açıklamasını istemeyen bir Genel Müdür yardımcısına ilettik. Sayın müdürümüz ailenin yaşadığı ilin emniyet müdürünü arayarak gerekli bütün emirleri vermiştir. Polisevinin aileyi karşılaması için gerekli emirler verildi. Ahmet Şahbaz ve ailesinin bütün maddi eksikliklerin giderilmesi için gerekli yardım yapıldı. Bağış yapmak isteyen arkadaşlara teşekkür eder gereğinin Ankara Çevik ve Şanlıurfa kadrosu tarafından yapıldığını bildiririz.”

Haberin Devamı

Ankara Emniyeti de yapmış

Bir emniyet yetkilisi ise konuya ilişkin Milliyet’e yaptığı açıklamada, yardımın Şahbaz’a değil ailesine yönelik olduğunu belirterek şunları söyledi: “Ankara Emniyet Müdürlüğü’nce zaten bu yardım kampanyası açığa alındığı zaman yapılmış. Ancak 7 Temmuz 2014’de tutuklama kararı çıkınca babası Emniyet Müdürlüğü’ne hitaben bir dilekçe yazıyor; ‘Bağ-Kur emeklisiyim, zor durumdayım, para yetiştiremiyorum’ diye. Şanlıurfa Emniyeti de buna istinaden para vermek istemeyenlerin feragat dilekçesi vermeleri kaydıyla bu yardıma olur verdi.”
Yetkili, “Elbette yargının vereceği karar önemli ve bizim için bağlayıcı. Ama görev sırasında meydana gelen böyle bir olay için arkadaşlarının yardım isteyen aileyle dayanışma göstermesi duygusal bakımdan, etik bakımdan teşkilata güç verir” dedi.

Haberin Devamı


CHP Meclis’e taşıdı

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün de Ethem Sarısülük’ü katlettiği belirtilen polis memuru Ahmet Şahbaz’a Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü’nce yapılan maddi yardım kampanyasını TBMM gündemine taşıdı. Aygün, İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya, “Kampanyaya kaç polis katılmıştır? Kampanyaya bakanlık olarak bağışta bulundunuz mu? Bulunmayı düşünüyor musunuz? Recep Tayyip Erdoğan, bağış yapmak için başvuru yapmış mıdır?” diye sordu.
MERİÇ TAFOLAR Ankara