Gündem Ever Banega kimdir, kaç yaşında, nereli? Galatasaray'da Banega transferi için...

Ever Banega kimdir, kaç yaşında, nereli? Galatasaray'da Banega transferi için...

17.06.2019 - 20:35 | Son Güncellenme:

Son iki yılın şampiyonu Galatasaray, transferde atağa kalkmaya hazırlanıyor. Yeni sezonda kadroda düşünülmediği öğrenilen Ndiaye yerine bir orta saha transferi etmek isteyen Cimbom'da, Sevilla'nın Arjantinli yıldızı Ever Banega'nın ismi geçiyor. Peki Ever Banega kimdir, kaç yaşında, nereli?

Ever Banega kimdir, kaç yaşında, nereli Galatasarayda Banega transferi için...

EVER BANEGA KİMDİR?

Éver Maximiliano David Banega (d. 29 Haziran 1988, Rosario), Sevilla takımında orta saha pozisyonunda görev yapan Arjantinli millî futbolcudur.

KARİYERİ

Boca Juniors

Boca Juniors'un altyapı sisteminin bir ürünü olan oyuncu, takım arkadaşı Fernando Gago'nun Real Madrid'e transfer olmasıyla forma şansı yakalamıştır. İlk resmi maçına 10 Şubat 2007 tarihinde Banfield'e karşı oynanan maçta sahaya çıkmıştır. Lig ve kupa maçları dahil oynadığı 29 maçta başarılı bir performans sergileyen genç oyuncu, 7 Ocak 2007 tarihinde 18 milyon € karşılığında Valencia CF ile sözleşme imzalamıştır.

Valencia CF

İlk La Liga maçını 18 Ocak 2008 tarihinde Atlético Madrid'e karşı oynamıştır. Valencia CF forması altında 5 maça çıkan oyuncu, sergilediği performans ile hayal kırıklığı yaratmıştır. Valencia, özellikle oyuncuya ödenen bonservis bedeli yüzünden hem İspanyol medyasından hem de taraftarlardan tepki aldı.

Sonrasında Atlético Madrid, Newell's Old Boys, Sevilla, Internazionale, Sevilla kulüplerinde oynadı.

Millî takım kariyeri

2007 yılında Kanada'da düzenlenen FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'ndaki şampiyon kadroda yer alan genç oyuncu, kazanılan kupadaki sergilediği performans ile şampiyonlukta büyük rol oynamıştır. Valencia CF'ya transferi ile birlikte 6 Şubat 2008 tarihinde Guatemala'ya karşı oynanan dostluk maçında A-Millî forma ile tanışmıştır.