Gündem Evi sahte kredi kartı basımevine çevirmişler

Evi sahte kredi kartı basımevine çevirmişler

06.11.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Antalya Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi’nin kurduğu özel ekip, kentteki 9 ATM’ye kredi kartı kopyalama aparatı ve kamera düzeneği yerleştiren 2 kişiyi yakaladı.

Evi sahte kredi kartı basımevine çevirmişler

Zanlıların sahte kredi kartı basımevine çevirdiği evde suç unsurları, deterjan kutularında ve tavan arasındaki kolilerde bulundu.

Haberin Devamı

35 kamera düzeneği

Şüphelilerin kredi kartı bilgilerini, alışveriş merkezleri, akaryakıt istasyonları ve mağazalarca dağıtılan indirim ve kampanya kartlarına kopyaladıkları belirlendi.

Polisler, evde 69 kart giriş yuvası, 35 kamera düzeneği, 26 manyetik şeritli kart, kart kopyalama ve gizli kamera düzeneklerinin enerjisini sağlamak için kullanılan 34 batarya, yüzlerce elektronik düzenek, hırdavat malzemesi ve 2 sahte nüfus cüzdanı ele geçirdi. Ele geçen kartlarda çok sayıda kişinin kredi kartı bilgilerinin kopyalı olduğu belirlendi. Evde bulunan ve sahte kimliklerinde evli görünen M.Ü. ve S.E. gözaltına alındı. Çok sayıda suçtan aranan ve cezaevi firarisi olan ikili tutuklandı. Sahtekârların kopyaladıkları kredi kartlarından elde ettikleri haksız kazanç ile lüks hayat yaşadığı belirlendi.