Gündem Eviner İngiltere’de

Eviner İngiltere’de

27.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Sanatçı İnci Eviner’in daha önce Liverpool Bienali’nde sergilenen çalışması ‘Cennetin Yeniden Canlandırılması / Reenactment of Heaven’ İngiltere’nin Hull şehrinde sanatseverlerle buluştu.

Eviner İngiltere’de

Güncel sanatın öncü ismi İnci Eviner, daha önce 14 Temmuz-28 Ekim 2018 arasında 10. kez düzenlenen Liverpool Bienali kapsamında sergilenen eseri ‘Cennetin Yeniden Canlandırılması / Reenactment of Heaven’ ile İngiltere’nin Hull şehrinde yer alan Humber Street Gallery’ye konuk oldu. Galerinin Liverpool Bienali gezici programı kapsamında düzenlediği üç sanatçının eserlerinden oluşan yeni karma sergisi, ‘Place to Place’ adını taşıyor.

Haberin Devamı

31 Mart’a kadar açık

Geçtiğimiz hafta açılan sergi, 31 Mart 2019’a dek sürecek. Sergi, İnci Eviner ile birlikte yine son Liverpool Bienali’nde eserleriyle yer alan sanatçılar Suki Seokyeong Kang ve Annie Pootoogook’un eserlerini de ağırlıyor. Bu kapsamda sergide Güney Koreli sanatçı Suki Seokyeong Kang’ın resim, heykel ve videodan oluşan çok parçalı enstalasyonu ‘Land Sand Strand’ görülebilecek. Kanadalı sanatçı Annie Pootoogook’un ise günlük tutma formunda ürettiği çizimlerinden bir seçki Inuit halk gelenekleri ve gündelik yaşam sahneleri arasında gelgitler kuruyor.

Eviner İngiltere’de

Güzel dünya neredesin?

Liverpool Bienali, 20. yaşında bu yıl ‘Beautiful world, where are you?’ (Güzel dünya, neredesin?) başlığı altında gerçekleştirilmişti. Eviner’in SAHA desteğiyle bienal için ürettiği ‘Cennetin Yeniden Canlandırılması / Reenactment of Heaven’ adlı eseri de bienal kapsamında, özellikle politik tavrı güçlü video işlerine ev sahipliği yapan eski hapishane binası St. Georges Hall’un mahkum hücrelerinden birinde gösterilmişti. Video yerleştirmesi, The Art Newspaper’ın hazırladığı ‘Bienal için Üretilen En İyi Beş İş’ listesinde yer bulmuştu.

Haberin Devamı

Eviner, Unlimited’da yayımlanan Gizem Gedik’le gerçekleştirdiği söyleşide eseri “Kadınlığı belirleyen toplumsal güzellik normları, çekicilik ve baştan çıkarma ile örtünün altındaki mahremiyet arasındaki gerilim, kendini ifade edebilecek bir dile sahip mi? Ben bu soruyu sorarak, işlerimde genellikle buna dair gündelik duygulanımlardan kıskançlık, haset, şefkat, rekabet gibi küçük küçük anlatıları yüzeye çıkarmak istiyorum. Bu işte de yine aynı kaygılarla, kendi pratiğimle cenneti yeniden canlandırıyorum” sözleriyle anlatıyordu.