Gündem Evlatları sağlığına kavuşsun diye hapse gönderdiler

Evlatları sağlığına kavuşsun diye hapse gönderdiler

23.10.2013 - 11:37 | Son Güncellenme:

Haydar ile Nurhan Çukurlu, uyuşturucu bağımlısı 19 yaşındaki oğullarının tedavi edilmemesi ve uyuşturucu kullanımına mani olamaları üzerine çareyi hapse attırmakta buldu.

Evlatları sağlığına kavuşsun diye hapse gönderdiler

Acılı aile, "Çocuğumuz tedavi edilsin diye tutuklanmasını istedik. 9 kez AMETEM'e yatırdık. 200 bin lira para harcadık, tükendik, çaresizdik. Sağlığına kavuşması için karakola gittik. O illetten kurtulması için elimizden geleni yapacağız. Devlet de artık el atsın. Ne olur, yardım edin." dedi.

Haberin Devamı

Türkiye’de kullanımı her geçen gün yaygınlaşan uyuşturucu, vatandaşların huzurunu kaçırmaya devam ediyor. Bağımlılar, kötü alışkanlıklarından vazgeçmek ve hayatlarını karartan uyuşturucudan kurtulabilmek için her yolu deniyor. Ancak, kullanıcılarını her geçen gün ölüme bir adım yaklaştıran uyuşturucunun tedavisi, bağımlılığı kadar kolay olmuyor. Evlatlarının bu illetten kurtulması için ellerinden geleni yapmaktan geri kalmayan ailelerin durumu ise içler acısı. Kimi yıllardır yaptığı birikimi tek kalemde harcıyor, kiminin ise borcu aldı başını gidiyor. Elinde avucunda olmayanların ise evinde huzurdan eser yok...

Bu sıkıntıyı yaşayan ailelerden biri de oğulları 3 yıl önce uyuşturucu bağımlısı haline gelen Çukurlu ailesi. 19 yaşındaki oğulları Hakan Çukurlu'nun tedavisi için servetini harcayan aile, durum uyuşturucu kullanan gencin ebeveynlerini tehdit etme boyutuna gelince şikâyette bulunur. Bunun üzerine Hakan Çukurlu gözaltına alınarak tutuklanır ve Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başlanır.

Haberin Devamı

Anne Nurhan Çukurlu, evladı hapse düştükten sonra hiçbir şey hissedemediğini ifade ediyor. Bağımlığın çaresi olduğu halde kendilerine "yok" denildiğini belirten Nurhan Çukurlu, en son ellerinde bir arabanın kaldığını ve onu da satmak zorunda kaldıklarını belirtiyor. Anne Çukurlu, "Şu anda o kadar büyük borçlara girdik ki ama çocuğumuzu yine kurtaramadık. Bunun tedavisi para ile satın alınamaz. Bizim çocuğumuz şu anda hapse düştü. Sebebi de yokluk... Artık biz de maddiyat yok. Her gün karakollara, düşmeye başlamıştık." sözleri ile yaşadıklarını anlatıyor.

"ÇOCUĞUM TUTUKLANDI İSE SEBEBİ SADECE BİZ DEĞİLİZ"

Anne Çukurlu, yaşadıklarını gözyaşları eşliğinde şöyle anlatıyor: "Bir anne için yaşanan en büyük acı, şu odaya girip de çocuğunun burada olduğunu görmemesi. Benim çocuğum burada yatmıyorsa, sebebi bir tek biz değiliz. Bize yardım eli uzanmadı. Benim çocuğumun şu yastığını yıkayamayacağım artık. Kokusu var, bunda. Çocuğumu bu hale düşürenlere lanet olsun. Devlet artık el atsın. Bir tek ben değilim. Benim gibi kaç aile var. Kaç annelerin ciğerine ateş düştü. Ne olur, yardım etsinler artık. Benim çocuğum, şimdi ne yapıyor? Krizlerle kendilerini duvardan duvara vuruyor. Nasıl bir tedavi yapacaklar onu da bilmiyoruz. Hiçbir anne baba istemez. Çocuğunu, böyle hapse düşürttürmez. Ben sineme çekerdim. Ama çare yoktu, artık. Hiçbir çare bulamadık. Benim çocuğumu temizleyip buraya getirsinler artık. Yanıyor içim, ama bir şey yapamıyorum."

Haberin Devamı

"SEMTİMİZDE ÇOLUK ÇOCUK UYUŞTURUCU KULLANIYOR"

Semtlerinde uyuşturucunun yaygın olduğunu da dile getiren Nurhan Çukurlu, şöyle devam etti: "Semtimizde çoluk çocuk hepsi böyle. Devletten yardım istedik. Bize el uzatılmadı. Çocuğumun sebebi, sadece ben değilim. Uzatılmayan ellerdi. Uzatılan eller olsaydı, böyle olmayacaktı."

Babası ise, oğlu tutuklanacak diye valizini bile hazırlamış. Kış geleceği için fanilalar, kalın içlikler, pantolon, ayakkabılar, iç çamaşırlar, terlikler de dahil her şeyini temin etmiş. Ancak Hakan'ı tutuklamaya gelen polisler, hazırlanan hiçbir şeyi almasına müsaade etmez.

Haberin Devamı

"9 DEFA AMETEM'E YATIRILDI; HER SEFERİNDE KAÇTI"

Baba Haydar Çukurlu, Hakan’ı 9 defa tedavi merkezine yatırdıklarını, oğlunun her defasında tedavi kliniğinden kaçtığını anlattı. Oğlunun, tedavilerin hiçbirine yanıt vermediğini kaydeden Haydar Çukurlu, "Onun uğruna 200 bin lira para harcadım. Şu an 60-70 milyar da borcum var. Her gün 100 (milyon) lira para veriyordum. Bunu geçtim, çocuk da damar kalmadı. Saç telinden eroin kullandığı tespit edildi. Bu illeti alıştıranlar, her türlü eğitimi veriyor çocuklara. Çocuğun serbest bırakılması büyük bir problem. Çocuğumun kahvaltı yaptığını bir buçuk yıldır görmedim. Çocuğun vücudu iflas etmişti. Çocuk 7-8 kez günde madde kullanıyordu." ifadelerini kullandı.

"SAĞLIĞINA KAVUŞSUN DİYE TUTUKLANMASINI İSTEDİM"

Haydar Çukurlu, oğlunun tutuklanmasına giden sürecini ise şöyle anlattı: "En son gün, para istedi 'yok' dedim. LCD’leri aldı. İzin vermeyince, ekmek bıçağını aldı ve bize saldırdı. Evlattır, atsanız atılmıyor, satsanız satılmıyor. Televizyonlara medyatik olmak için çıkmadık. Ben kimseden maddi olarak da destek istemiyorum. Benim devletimden isteğim: 'Bu çocukların rehabilite edilmesi.' Çeşitli federasyonların önleri açılmıyor. Benim çocuğum tedavi edilsin diye tutuklanmasını istedim. Sağlığına kavuşsun, diye karakola gittim.O illleten kurtulması için elimden geleni yapacağım."

Haberin Devamı

"ELİMİZDE ÇARE VARKEN BİRŞEY YAPAMIYORUZ"

UBAM Başkanı Dila Tezemir ise, Türkiye’de verilen uyuşturucu ile mücadeleyi eleştirdi. Tezemir, "Elimizde çare varken hiçbir şey yapamıyoruz. Yaklaşık 3 aydır tanıyoruz Hakan’ı. Özünde çok iyi; ama maddeyi aldığında bambaşka biri oluyor. Kişilikleri yok oluyor. Madde ruhları ele geçirdiği için bambaşka biri olarak karşımıza çıkıyor. Karşınızdaki sizin evladınız olmadan çok, bambaşka biri haline geliyor." diye konuştu.

İlaçsız bir tedavinin mümkün olduğunu kaydeden Tezemir, şöyle devam etti: "Bakanlara ve başbakana ulaşamıyorum. Devletime hem hastanelere hem de ilaçlara para ödemekten kurtarıyoruz. Çocukları rehabilite edebiliriz. Çok basit olan bir durumu bu kadar zorlaştırmanın anlamı yok."

ANNE BABASINA BIÇAK ÇEKEN BAĞIMLI 25 YILLA YARGILANIYOR

Benzer bir vaka ile Adana'da uyuşturucu parası vermeyen annesi ve babasına bıçak çekip dövdükten sonra evdeki bazı eşyaları yaktığı iddiasıyla tutuklanan Ö.Y. (16) hakkında 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.Ö.Y'nin yargılanması devam ediyor.

CİHAN