Gündem EYT'liler araştırmaya devam ediyor... EYT'deki son durum ne?

EYT'liler araştırmaya devam ediyor... EYT'deki son durum ne?

21.11.2019 - 14:44 | Son Güncellenme:

EYT konusu gündemden düşmezken Cumhurbalkanı Erdoğan ve hükümet zaman zaman konu hakkında açıklamalarda bulunuyor. Son açıklamalar olumlu yönde değil olmazken vatandaşlar son durumu araştırıyor. İşte detaylar...

EYTliler araştırmaya devam ediyor... EYTdeki son durum ne

Emeklilikte yaşa takılan yüz binlerce kişi umutla bekleyişini sürdürüyor. Fakat son açıklamalar olumlu yönde değil. Peki bugün konu hakkında herhangi bir gelişme yaşandı mı?

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

İstanbul'da toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Tutturmuş bir EYT, erken emeklilik.  İskandinav ülkelerinin hepsi bu sistemle battı. Bizim ülkenin başına da bu erken emekliliği dolayanlar bunun bedelini ödediler. Niçin erken emeklilik? Bırakalım ne zaman emekli olması gerekiyorsa o zaman emekli olsun ve parasını alsın. Erken emekli olduğu zaman ideal ücreti alamayacak hem de ikinci bir iş aramak suretiyle ikinci iş ile işsizliğe öncü olacak.

'SEÇİM KAYBETSEK DE YOKUM'

SGK sistemimizin çökmesini istemelerinin tek sebebi kaos ortamından kendilerine siyasi rant devşirme hesabıdır. Biz bunu yapmayacağız. Arkadaşlarıma söylüyorum. Beni bu yola asla teşvik etmeyin. Milletimin zararına olan bir şeye asla yokum. Seçim kaybetsek de yokum. Bütün dünya bizim sistemimizi kendine uyarlamaya çalışıyor, bizdeki bazı köhne zihniyetler sistemi çökertmek için hinlik peşinde koşuyor." açıklamasında bulundu.