Gündem Faili meçhul davasında Eken’den Buldan’a küfür

Faili meçhul davasında Eken’den Buldan’a küfür

20.02.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Altındağ Nüfus Müdürü Abdülmecit Baskın’ın 1993’te kaçırılarak öldürülmesine ilişkin Mehmet Ağar ve Korkut Eken’in de aralarında olduğu 12 kişi hakkında açılan davanın ikinci duruşmasına Sanık Korkut Eken ile eşi Savaş Buldan’ı faili meçhul bir cinayete kurban veren BDP milletvekili Pervin Buldan arasındaki tartışma damgasını vurdu.

Faili meçhul davasında Eken’den Buldan’a küfür


Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya sanık Ayhan Çarkın’ın yanı sıra tutuksuz sanıklar Korkut Eken, Ahmet Demirel, Seyfettin Lap, Ayhan Özkan, Uğur Şahin, Ayhan Akça, Ercan Ersoy, Ziya Bandırmalıoğlu katıldı.
Mehmet Ağar ise sağlık sorunları nedeniyle tedavi için yurtdışında bulunacağı gerekçesiyle daha önceden ifade verdiği için duruşmaya katılmadı. Mahkeme Başkanı Önder Yorgancılar, sanık polislerin hangi dönemde görevli olduklarına ilişkin genel müdürlükten gönderilen yazıda, Mehmet Ağar ile ilgili herhangi bir bilgi ve belgenin bulunmadığının bildirildiğini aktardı.
ÇHD adına Avukat Engin Gökoğlu da davaya katılma talebinde bulundu. Gökoğlu, konuşmasında Korkut Eken’in arasında bulunduğu sanıklara işaret ederken, “Bu adamlar; devrimcileri, sosyalistleri katletti” dedi.

Buldan’a sinkaflı küfür
Gökoğlu’nun sanıklara yönelik “katiller” demesi üzerine Eken, ayağa kalkarak, avukatlara, “Katil deme. Terbiyesizler. Avukat müsveddeleri” karşılığını verdi. Eken’in bu sözlerinden sonra duruşma salonundaki izleyiciler ve Pervin Buldan, “Katiller!” diye bağırdı. İzleyici sırasında Korkut Eken’in arkasında oturan Pervin Buldan, “İnsan mısınız siz? İnsan değilsiniz. İnsan olun biraz” dedi. Buldan’ın bu sözleri üzerine izleyici sıralarına dönen Eken ise, “İnsanlıktan sen nasibini alacaksın. PKK’nın milletvekili” yanıtını verdi. Buldan, bu söze, “Ağar’ın köpeklerisiniz hepiniz, katilsiniz” yanıtını verirken, Eken ise, “S... git” diyerek küfretti.
Mahkeme, sanıklardan Alper Tekdemir hakkında yakalama emri çıkarılmasına, gizli tanıklar ve diğer sanıkların ifadelerinin ise Tekdemir’in ifadesinden sonra alınmasına karar verdi. Davaya müdahillik talepleri ile Ağar’ın tekrar savunmasının alınıp alınmayacağının gelecek celse değerlendirilmesine hükmeden mahkeme, Çarkın’ın tutukluluk halinin devamına karar verdi.