Gündem Fatih Cami'nde o teröristler içi gıyabi cenaze namazı

Fatih Cami'nde o teröristler içi gıyabi cenaze namazı

16.01.2015 - 15:30 | Son Güncellenme:

CUMA namazının ardından Fatih Cami’nin avlusunda toplanan bir grup, Fransa’daki Charlie Hebdo dergisine saldırı gerçekleştiren 3 gün sonra da Fransız polisinin operasyonu sonucunda öldürülen Kouachi kardeşler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Fatih Caminde o teröristler içi gıyabi cenaze namazı

Namaz öncesi üzerinde Usame Bin Ladin ve Kouachi kardeşlerin fotoğrafı olan pankart açan grup kendilerini "Ensar Kardeşliği Platformu" olarak tanıttı. Grup, üzerinde "Tehdit Ediyoruz Cesaretiniz Var mı?", "Hepimiz Cherif Kouachiyiz", "Hepimiz Said Kouachiyiz" yazılı dövizler açtı. Grup daha sonra gıyabi cenaze namazı kıldı. Yabancı basın mensuplarının da takip ettiği gıyabi cenaze namazının ardından grup yürüyüş yapmak istedi. Ancak polis izin vermedi. Bunun üzerine grup burada açıklama yaptı. Basın açıklamasında şöyle denildi:

Haberin Devamı

"Fransa’daki yapılan baskınlar iyi değildir ama, Hz. Muhammed’e küfür eden bu kafirler dağıldıktan sonra Fransa Cumhurbaşkanı şöyle söylüyor aynen; ’Bu dergi ölmedi tekrar basılacaktır, ölmeyecektir’ Neden siz Müslümanlara küfür eden bu kafirleri bu dergiyi kınamıyorsunuz? Evet size saldırı oldu. 10 kişi öldü. Siz peygamberimize yapılan hakareti bir kelime dahi ağzınıza almadınız. İşte gün geldi Allahü Teala 2-3 kişi eliyle o kafirlere azap etti. Ve rezil etti. Bugün batı medyası ve bütün kafirler bilsin ki, Müslümanlar eninde sonunda intikamı alacaktır. Bundan sonra hangi kafir olursa olsun, Müslümanlar intikamını en şiddetli bir şekilde alacaktır."

GRUBU YATIŞMAYA ÇALIŞTI, DARP EDİLDİ

Bu arada yapılan basın açıklamasının ardından cami avlusundan ellerindeki pankartla dışarı çıkmak isteyen gruba polis yine izin vermedi. Polis ve grup üyeleri arasında yaşanan tartışma üzerine bir kişi çıkıp, grubu yatıştırma çalıştı. Grup içerinde bazı kişiler tarafından darp edilen bu kişi, polis tarafından uzaklaştırıldı. Grup daha sonra pankartsız bir şekilde camiden çıkarak dağıldı.