Gündem Felaket haber peşinde yakaladı

Felaket haber peşinde yakaladı

11.11.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Doğan Haber Ajansı muhabirleri Yılmaz ve Emir, 5.6’lık depreme, haberlerini geçmek için geldikleri Bayram Oteli’nde yakalandı. Malzemelerine ulaşılan muhabirlerin kendileri kayıp

Felaket haber peşinde yakaladı

Van’ı ikinci kez yıkan depremde yerle bir olan Bayram otelinin enkazında kalan iki DHA muhabirinin eşyaları bulundu. Ekipler, deprem anına kadar çalışmalarını sürdüren, ancak kendilerine ulaşamadıkları Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir’in depreme koridorda veya lobide yakalanmış olabileceği kanaatine vardı.
Büyük deprem sonrası basın mensuplarının çalışma alanı olarak belirlediği Bayram otelinin enkazından dün 16.00 itibariyle 27 kişi yaralı kurtarılırken, biri Japon 10 kişinin cesedine ulaşıldı. Çok sayıda yatağın bulunduğu enkazda kurtarma ekipleri hemen her adımda demir engellerle karşılaşırken, dün öğleden sonra Yılmaz ve Emir’in kaldığı üçüncü katın enkazına ulaştı. Sivil Savunma Arama - Kurtarma Birliği’nden bir ekip, DHA muhabirlerinin kaldığı odaya girdi. Ancak odada sadece kameralar, fotoğraf makineleri, basın kartları, çantalar ve elbiseler bulundu. Yılmaz ve Emir’in deprem sırasında odada olmadıklarını tespit eden ekipler, koridorda veya lobide olabilecekleri ihtimali üzerine enkazdaki çalışmalarını bu yöne kaydırdı.

Yemeğe gitmeden önce...
Edinilen bilgilere göre, DHA Van Bürosu muhabiri Yılmaz ile Diyarbakır Bürosu muhabiri Emir, önceki gün deprem bölgesinde bakanların temaslarını ve diğer gelişmeleri izleyip haberlerini geçti. Saat 20.30 sıralarında günün son haber ve görüntülerini DHA merkezine geçmek için Bayram oteline gelen iki muhabir, yemeğe gitmeden önce cihazlarını üçüncü kattaki odalarına bırakmak için yukarı çıktı.
Lobiden ayrılan iki DHA muhabiri o sırada depreme yakalandı. Enkaz altında kalan iki muhabirin kurtarılabilmesi için GSM operatörüyle temasa geçildi.
Yılmaz’ın en son 21.09’da, Emir’in de 20.35’te cep telefonlarını kullandıkları saptandı. En son sinyal alınan nokta belirlenerek arama-kurtarma ekiplerine iletildi. Ancak dün akşam saatlerine kadar iki DHA muhabirine ulaşmak mümkün olmadı.


SEBAHATTİN YILMAZ 20 Mayıs 1959 Erzurum doğumlu. 1980’de yerel Aziziye Postası gazetesinde mesleğe başladı. 1991’de HHA Erzurum Bürosu’nda görev aldı, 1993’te Van Bürosu’na geçti. 29 Aralık 1994’te Van Edremit yakınlarında düşen ve 56 kişinin yaşamını yitirdiği uçak kazasında olay yerine ulaşan ilk gazeteci oldu. Meslek yaşamında bir çok ödül alan Yılmaz evli ve iki çocuk babası.


CEM EMİR 1985 Tunceli doğumlu. Mesleğe 17 yaşında Evrensel gazetesinde başladı, ardından ANKA Ajansı’na geçti. Yaklaşık 2 yıldır DHA Diyarbakır Bürosu’nda görev yapıyor. Siirt’te küçük yaştaki bir kıza yapılan cinsel istismar haberi birçok gazetenin manşetinde yer aldı ve Türkiye günlerce Siirt’teki bu olayı konuştu.