Gündem 'FETÖ’cülerden hesap sorulmalı'

'FETÖ’cülerden hesap sorulmalı'

26.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kuleli Askeri Lisesi’nde, FETÖ mağduru olan yaklaşık 1000 askeri öğrenci için özel bir soruşturma başlatıldı. 1990 ile 15 Temmuz 2016 arasında FETÖ’nün gazabına uğrayan mağdurlar Milliyet’e yaşadıkları eziyetleri anlattı

FETÖ’cülerden hesap sorulmalı

Kuleli Askeri Lisesi’nde, 1990 ile 15 Temmuz 2016 arasında FETÖ mağduru olan yaklaşık 1000 askeri öğrenci için özel bir soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında, geçmiş dönemde FETÖ’cü komutanlar tarafından okuldan atılan veya baskı sonucu ayrılmak zorunda kalan öğrencilerin İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından mağdur sıfatı ile ifadeleri alınacak. Eski Askeri Yargıtay üyesi Levent Bilgi tarafından yürütüldüğü öğrenilen soruşturma kapsamında; FETÖ’cüler tarafından baskı altına alınıp uzaklaştırılan öğrencilerin isimlerinin askeri makamlardan istendiği belirtildi. Kuleli Askeri Lisesi’nde FETÖ gazabına uğrayan mağdurlar ise Milliyet’e yaşananları anlatırken, FETÖ’cülerden hesap sorulmasını istedi.

Haberin Devamı

2010 yılında okul 6. olarak Kuleli Askeri Lisesi’nden mezun olan Yağız Aksakaloğlu, mağdurlar için başlatılan soruşturmanın çok önemli olduğunu belirterek, “Darbecilerden hesap sorulurken, 3 yıldır bu konu üzerine gidilmiyordu. İşkenceci FETÖ’cülerin bu suçtan yargılanmasını istiyoruz” dedi.

Aksakaloğlu, FETÖ’cülerin yaptıkları eziyetleri ise şöyle dile getirdi: “Kuleli’ye 2006’da girdim, 2010’da altıncı olarak mezun oldum. İlk baskı ve mobing 2006’da Ankara’daki Kara Harp Okulu’nda başlamıştı. Işıklar Askeri Lisesi’nin 2008 yılında Hava Harp Okulu’na dönüşmesi ile buradaki kadrolar değişmişti. FETÖ şiddeti bu kez Işıklar’da görülmeye başlamıştı. Kuleli’deki baskı yılları en çok 2012-2016 arasında hissedildi.”

Haberin Devamı

FETÖ’cülerden hesap sorulmalı
2 yıllık izin cezası

2013 yılında Kuleli Askeri Lisesi’nden mezun olan O.K ise şunları anlattı: “Harp Okulu’na başvuru yaptığımda kalp kapakçığımda sorun olduğu belirtilip ilişiğim kesildi. Benimle birlikte 34 öğrenci haksız yere atıldı. Yaklaşık 10 doktorun kapısını çaldım ve kalbimde sorun olmadığımı öğrendim. 2 yıl boyunca izne çıkmama cezası aldım. Okuldan ayrıldığımda halen cezam devam ediyordu. Yaşadığımız psikolojik baskıyı kime anlatsak bize inanmıyordu. Ne zaman ki 15 Temmuz yaşandı, haklılığımız anlaşıldı.”

İşkenceler başladı

Kuleli Askeri Lisesi’nde FETÖ’nün baskısına uğradıktan sonra TSK’dan ayrılan ve isminin yayınlanmasını istemeyen kişi ise, şu iddiaları dile getirdi: “2007 girişliyim. Mezuniyetimizin sonuna doğru işkenceler askeri liselere de kaydı. Askeri okullardaki durum ortaya dökülmeye başladıkça, baskı ve mobing liselere yönlendirildi. 14-20 yaş aralığında Anadolu’dan gelmiş çocuklar olup bitenden habersizdi. İşin rengi 15 Temmuz’dan sonra gün yüzüne çıktı.”

Askeri yapılanmaya operasyon: 29 gözaltı

- Adana merkezli 34 ilde, FETÖ/PDY’nin askeri yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, haklarında gözaltı kararı verilen 41’i muvazzaf 51 şüpheliden 29’u yakalandı.

- Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı’nca FETÖ’nün üniversite ve mahrem askeri yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen 16 şüpheli yakalandı.

- Edirne’de Yunanistan’a çıkış hazırlığında olan FETÖ üyesi 5 kişi, 1’inci Derece
Askeri Yasak Bölge’de
gözaltına alındı.

- Gaziantep’te FETÖ/PDY’ye ilişkin davada tutuksuz yargılanan Halil İbrahim İskenderoğlu 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. AA, DHA

Mustafa İlhan hakkında soruşturma tamam

Hatay’da 1 Ocak 2014’te MİT TIR’larının durdurulması olayında jandarmaya ihbarda bulunduğu belirlenen ve gaybubet evinde yakalanan FETÖ şüphelisi Mustafa İlhan hakkındaki soruşturma tamamlandı. İddianamede İlhan hakkında “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet, “devletin gizli kalması gereken bilgilerini casusluk amacıyla temin etme” suçundan 30 yıla kadar, “devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla açıklama” suçundan da müebbet hapis cezalarına çarptırılması talep edildi. İSTANBUL AA