Gündem FETÖ’cülerin kararttığı bilgileri savcıya verdi

FETÖ’cülerin kararttığı bilgileri savcıya verdi

26.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun grup toplantısında ifade ettiği, 2007’de dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ’a elden verdiği flash bellekteki 59 klasör 618 dosyayı, dün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na teslim etti.

FETÖ’cülerin kararttığı bilgileri savcıya verdi

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, 2007’de kendisine ulaşan ve TSK’daki FETÖ yapılanmasını gösteren flash belleği dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı’na teslim etmiş, bellekteki bilgiler, 2 yıl sonra Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki bir grup FETÖ’cü subay tarafından kapatılmıştı. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından önceki gün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na bu konu için çağrılan Özkan, dün o belgeleri teslim etti. Özkan, dosyaları teslim ederken, şu ifadeyi kullandı:
“Benden tanıklık yapmam istenen olayı anladım. Soruşturma konusu olayla ilgili olarak 24 Mayıs 2017 tarihinde vermiş olduğum ifademi tekrar ederim. Söz konusu ifademde belirttiğim ve kendi sakladığım arşivimden araştıracağımı beyan ettiğim flash bellek ile ilgili olarak yaptığım araştırmada içerisindeki bilgileri arşivlediğim diğer bir flash belleği buldum. Önceki beyanımda belirttiğim gibi flash belleğin orijinalini dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı İlker Başbuğ’a vermiştim. Tarafınıza sunduğum kopya flash bellekte ise 59 klasör 618 dosyadan ibaret 192 MB kapasiteli bilgiler bulunmaktadır.”
Yapılan dökümde flash bellekte 186 adet word, 335 adet excel belgesinin de bulunduğu 618 dosya belge yer alıyor.
‘Hava Kuvvetlerine yolladı’
Başbuğ’un avukatı İlkay Sezer konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Tuncay Özkan 2007 yılında bir flash belleği dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Org. İlker Başbuğ’a teslim etmiştir. Kara Kuvvetleri Komutanlığı karargahında yapılan ön incelemede
flash bellekteki bilgilerin Hava Kuvvetleri Komutanlığı personeline ait olduğu görülmüştür. Konu hakkında Genelkurmay Başkanlığına bilgi sunularak vakit geçirmeksizin flash belleğin incelenmek üzere Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na gönderilmesi sağlanmıştır” dedi.

Haberin Devamı