Gündem FETÖ’nün internette ‘haber sitesi’ taktiği

FETÖ’nün internette ‘haber sitesi’ taktiği

18.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir’de FETÖ’ye yönelik hazırlanan iddianamede, örgütün “hurafeleri” ile “haber sitesi” üzerinden Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı’nın gizli bilgi, belge ve dosyalarını ele geçirmesine dair ayrıntılar yer aldı. İddianamede örgüt üyelerinin, Fetullah Gülen’in içtiği çay veya suyun artığını içmek için sıraya girdiği belirtildi.

FETÖ’nün internette ‘haber sitesi’ taktiği

İddianamede “Çocuğu olmayan örgüt mensupları, sözde liderlerini görmek için ABD’ye gidip Pensilvanya’da kendisinden aldıkları ‘okunmuş hurma’yı yiyerek çocuk beklemektedir. Söz konusu haletiruhiye, yüksek tahsil yapmış örgüt üye ve mensupları için de geçerlidir” denildi. Örgüt üyelerini özellikle Emniyet İstihbarat Şube Müdürlüklerinden bir bilgi, belge veya dosya aktaracağız zaman sahte isimlerle tanımlanmış bir haber sitesini kullandıkları kaydedilerek şu ifadelere yer verildi:

“Sahte bilgilerle üyelik oluşturulduktan sonra şifreler örgüt üyelerine verilmekte, açılan internet sayfasında görüntü olarak haber sitesi bulunmakta ancak görüntünün alt kısmında bulunan ikona dokunulduğunda yeni bir sayfa açılmaktadır. Sayfa üzerinde kimlerin online olarak bağlı olduğu görülmektedir. Bu şekilde dosya aktarımı veya veri paylaşımı yapılıp, şube müdürlüğü aracılığı ile elde edilen önemli bilgi ve belgeler haber sitesi portalı üzerinden toplanmaktadır”

Bank Asya operasyonu

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ operasyonu kapsamında Feza Okulları’na yönelik dün sabah operasyon düzenledi. Samsun merkezli İstanbul, Ankara, Bartın, Kahramanmaraş, Kocaeli, Çanakkale, Elazığ, Yalova ve Çorum’da 250 polisin katılımıyla düzenlenen operasyonda 40 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin, Fethullah Gülen’in ‘Bank Asya’ya sahip çıkın’ talimatının ardından başka bankalardan kredi çekip zararına Bank Asya’ya yatırdıkları öne sürüldü.