Gündem 'FETÖ statlarda daha bitmedi'

'FETÖ statlarda daha bitmedi'

28.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Şike davası duruşmasından sonra basın toplantısı düzenleyen Fenerbahçe eski Başkanı Yıldırım, ‘FETÖ’nün yaptığı operasyonlarla insanlarımız şehit oldu, gazi oldu. Hepsi FETÖ’nün yapmış olduğu örgütlü bir operasyondur’ diye konuştu

FETÖ statlarda daha bitmedi

FETÖ’nün “futbolda şike” davasının dünkü duruşmasına Fenerbahçe eski Başkanı Aziz Yıldırım da katıldı. Yıldırım, duruşmadan sonra düzenlediği basın toplantısında, “Ben 14 Şubat 2012’de ‘Memleket elden gidiyor’ demiştim. Ondan sonraki yıllarda FETÖ’nün yaptığı operasyonlarla insanlarımız şehit oldu, gazi oldu. Hepsi FETÖ’nün yapmış olduğu örgütlü bir operasyondur. Bugün statlarda bitmemiştir, devam edecektir, bitmeyecektir” diye konuştu.

Haberin Devamı

FETÖ’nün “futbolda şike” soruşturmasında kumpas kurduğu iddiasıyla 15’i tutuklu, 107 sanığın yargılanmasına devam edildi. İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi karşısındaki binada yapılan duruşmaya 9’u tutuklu, 14 sanık ve taraf avukatları hazır bulundu. Duruşmaya Fenerbahçe Kulübü eski Başkanı Aziz Yıldırım da katıldı.

Aziz Yıldırım, duruşma salonundan ayrıldıktan sonra eski yöneticiler Şekip Mosturoğlu, Ömer Temelli, İlhan Ekşioğlu, Mahmut Uslu ve Selim Kosif ile bir dinlenme tesisinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Yoğun taraftar desteği ve tezahüratlarla basın toplantısının yapılacağı alana gelen Aziz Yıldırım, davanın kendisi ve arkadaşlarının değil, Fenerbahçe’nin davası olduğunu vurguladı. Aziz Yıldırım, daha sonra şunları söyledi:

Haberin Devamı

‘Devam edecektir’

“3 Temmuz’da başlayan FETÖ operasyonuyla beraber yapılan davaların bir neticesidir çünkü biz davacıyız. Buraya geldiğimde gördüğüm manzara iyi değildi. Uzun zamandır gelmemiştim ortalık boştu. Çok fazla yalan dinledik. ‘Her şeyi FETÖ’mü yaptı?’ gibisinden bir şeyler söylüyorlar.

Ben 14 Şubat 2012’de ‘Memleket elden gidiyor’ demiştim. Ondan sonraki yıllarda FETÖ’nün yaptığı operasyonlarla insanlarımız şehit oldu, gazi oldu. Hepsi FETÖ’nün yapmış olduğu örgütlü bir operasyondur. Bugün statlarda bitmemiştir, devam edecektir, bitmeyecektir. 40-50 yılda oluşmuş bir örgütü 3-5 yılda kaldıramazsınız.

Herkes uyanık olsun. Ne Aziz Yıldırım’cı ne Ali Koç’çu olun. Yalnız tek bir şey var, ortak paydamız Fenerbahçe. Fenerbahçe’nin dışına bugün çıkmayın. Bizim üst kimliğimiz Fenerbahçe’dir. Alt kimliklerle işimiz yoktur.”

‘Fenerbahçe’ye başkan olmam’

“Fenerbahçe’nin seneye daha iyi olması için destek vermeliyiz. Fenerbahçe biterse bizim her şeyimiz biter. Fenerbahçe için başkanlığı bir daha yapmayacağım herkes bilsin. Bir daha Fenerbahçe’de görev almayacağım, bunu herkes bilsin. 20 yıl hayatımı verdiğim bir yer için küsmem, darılmam veya ondan vazgeçmem gibi bir durum olamaz. Yönetimde kim olursa olsun Fenerbahçe için hepimiz destek olacağız.”

Haberin Devamı

‘Camia davanın arkasında’

Eski Fenerbahçe yöneticisi Şekip Mosturoğlu da Fenerbahçe camiasının davasının arkasında olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Aslolan Yargıtay’da bekleyen davamız, bu davanın karara bağlanmasını istiyoruz. Dosyamız yaklaşık iki senedir arşivde bekliyor. Davanın karara bağlanacağını düşünüyorum çünkü süresini doldurdu. Soruşturmayı başlatan savcı firarda, yargılamayı yapan hakimlerin hemen hemen hepsi tutuklu. Bunun medya ayağı henüz el değmemiş olarak duruyor. FETÖ’nün 3 Temmuz’dan sonra Türk futboluna yapmış olduğu tahribatın giderilerek sorumlularının cezalandırılması gerektiğini düşünüyorum.

Kimsenin şahsi olarak ceza almasında bir kişisel menfaatimiz yok. Yargıtay’daki davanın karara bağlanması Fenerbahçe açısından da FETÖ’nün Türk mahkemeleri önünde hesap vermesi açısında da önemli.”